Νύχτες 18: "In fabric" - Κριτική

Published: 29 Sep 2018, 15:51
Συντάκτης:

Σύνοψη:  Ένα καταραμένο κόκκινο φόρεμα στοιχειώνει όποιον το φορέσει σε ένα στυλιζαρισμένο φόρο τιμής στα ιταλικά giallo.

<a href="/en/festival-nyhtes-premieras/nyhtes-premieras-18-oi-kalyteres-foto/58991">Νύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 18: Οι καλύτερες φωτό

Άποψη: Όσοι περίμεναν ότι το επερχόμενο remake του Suspiria του Λούκα Γκουαντανίνο θα παρέμεινε πιστό στο αρχικό υλικό του και απογοητεύτηκαν από τις πρώτες εικόνες και κριτικές, θα βρουν παρηγοριά στη νέα ταινία του Πίτερ Στρίκλαντ («The Duke of Burgundy», «Berberian Sound Studio»). Στο In Fabric, η έκφραση «Killer Sales» γίνεται πραγματικότητα, μέσω ενός κόκκινου φορέματος που υπόσχεται στον κάτοχό του ότι θα πραγματοποιήσει όλες τις κρυφές του επιθυμίες, με τίμημα τη ζωή του!

Βρισκόμαστε σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όπου η Σίλα (Μαριάν Ζαν-Μπατίστ), πρόσφατα χωρισμένη τραπεζική υπάλληλος, αναζητά έναν νέο έρωτα που θα την αναζωογονήσει. Αφού παρακολουθήσει μια ολίγον τι creepy τηλεοπτική διαφήμιση, θα κατευθυνθεί σαν υπνωτισμένη σε ένα πολυτελές κατάστημα ρούχων, του οποίοι οι υπάλληλοι μοιάζουν βγαλμένες από το κάστρο του Κόμη Δράκουλα και μιλάνε μόνο με ασαφή γνωμικά. Απτόητη, η Σίλα θα αγοράσει ένα κόκκινο φόρεμα, το οποίο φέρει την ετικέτα «όποιος με φορέσει, θα με γνωρίσει», με λίγα λόγια μιλάμε για ένα ρούχο με χαρακτήρα!

Τα όσα ακολουθούν είναι βγαλμένα από τον χειρότερο καταναλωτικό εφιάλτη, δίνοντας στον Στρίκλαντ την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα στυλιστικά άψογο φιλμ, που σατιρίζει την καπιταλιστική εμμονή μας με τις εκπτώσεις και την πεποίθηση ότι ένα νέο φόρεμα/τσάντα/παπούτσι κ.ο.κ. θα μας δώσει την ευκαιρία να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και να καλύψουμε τα όποια συναισθηματικά κενά μας.

Κινηματογραφώντας την εξωφρενική φονική πορεία του φορέματος με μια ξεκάθαρα φετιχιστική διάθεση, χωρίς να παίρνει ποτέ την όλη ιστορία πιο σοβαρά απ’ όσο πρέπει, ο Στρίκλαντ φτιάχνει έναν πιστευτό σουρεαλιστικό κόσμο που αιχμαλωτίζει και υπνωτίζει τις αισθήσεις του θεατή. Το άκρατο στυλιζάρισμα σπάνια συνυπάρχει τόσο επιτυχημένα με την ουσία, με αποτέλεσμα να το σκεφτείτε δεύτερη φορά πριν αγοράσετε αυτό το φόρεμα που βρήκατε σε τιμή ευκαιρίας στις εκπτώσεις!

Βαθμολογία: 6,5  /  10

Πρώτη δημοσίευση: 29 Sep 2018, 15:51
Ενημέρωση: 29 Sep 2018, 15:51
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos