Ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground από τον Τοντ Χέινς

Published: 22 Aug 2017, 15:29
Συντάκτης:

O Τοντ Χέινς έκανε γνωστό πως ετοιμάζει ένα νέο και φιλόδοξο ντοκιμαντέρ για τους Velvet Underground, μία από τις επιδραστικότερες μπάντες στην ιστορία της rock μουσικής.
Ο 56ρονος δημιουργός ταινιών όπως τα "Far From Heaven" και "Carol" αλλά και των "Velvet Goldmine", μια ευθεία αναφορά στην glam rock εποχή του David Bowie και του "I'm Not There" μια εκκεντρική βιογραφία του Bob Dylan, θεωρεί πρόκληση το νέο ντοκιμαντέρ. Υπάρχει ελάχιστο αρχειακό υλικό από την μπάντα που ίδρυσε ο Lou Reed το 1964  και ανυπομονεί να ξεκινήσει να ψάχνει τα πάντα με βάση το πειραματικό σινεμά της εποχής και βέβαια τις ίδιες τις ταινίες του Αντι Γουόρχολ.

<a href="/en/nea/manhunt-anazitontas-ton-dolofono-toy-avraam-linkoln/69682">"Manhunt": Αναζητώντας τον δολοφόνο του Αβραάμ Λίνκολν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Manhunt": Αναζητώντας τον δολοφόνο του Αβραάμ Λίνκολν


Η ανακοίνωση έρχεται με την συμπλήρωση του κλασικού ντεμπούτου δίσκου της μπάντας, Velvet Underground & Nico και στην ταινία θα μιλούν και τα εν ζωή μέλη των Velvet Underground, John Cale, Moe Tucker, Doug Yule και άλλων μουσικών της εποχής.
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης αποκάλυψε πως παράλληλα θα ξεκινήσει μαζί με την Amazon μια μίνι σειρά για την τηλεόραση που θα αφορά ένα σημαντικό πρόσωπο με τεράστια ιστορική και πολιτιστική επιρροή, χωρίς να το κατονομάζει.

Update 24/10/20: Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να προχωρήσει το πρότζεκτ και τελικά όπως όλα δείχνουν, να γίνει πραγματικότητα. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, το ντοκιμαντέρ θα έχει τίτλο "The Velvet Undergound" (duh) και θα κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+. Όσο για την σειρά που σας προαναφέραμε πιο πάνω που ο Τοντ Χέινς ετοιμάζει για την Αmazon, θα αφορά τον Σίγκμουντ Φρόιντ. 

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. 

Update: Πρώτο clip, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών

Update: Επίσημο τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ που θα δούμε 15 Οκτωβρίου στο Apple TV με ελληνικούς υπότιτλους: 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos