ΣΕΙΡΕΣ

"On my block" season 1: Φρέσκο και ευχάριστο

Published: 17 Apr 2018, 14:34
Συντάκτης:

Σύνοψη: Τέσσερις έφηβοι, ο Ρούμπι ο Τζαμάλ ο Σίζαρ και η Μόνσε, παλεύουν για μια θεαματική είσοδο στο λύκειο ενώ προσπαθούν να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους στο θορυβώδες νότιο Λος Άντζελες.

Άποψη: Το Netflix έχει επενδύσει πολλά στις σειρές coming of age. Αρχής γενομένης με το Stranger Things, η συνέχεια είναι γνωστή με εξίσου δυνατές παραγωγές όπως 13 Reasons Why, End Of The Fucking World, Everything Sucks, Atypical και ενώ όλα ήταν απολαυστικά (με μερικές εξαιρέσεις) δεν έπαυαν να έχουν κάπως υποτονικό χαρακτήρα.

Το On My Block ήρθε για να σώσει τα πάντα. Η πρωταγωνιστική τετράδα είναι οι φίλοι που θα θέλαμε όλοι να έχουμε στο λύκειο παρά την αμηχανία και την κοινωνική αδεξιότητα που προσπαθούν να κουμαντάρουν ενώ γύρω τους επικρατεί καθαρή, επικίνδυνη βία την οποία όμως έχουν συνηθίσει και την διακωμωδούν όσο τους παίρνει. Ο Λατινογενής χαρακτήρας τους τους βοηθάει σε αυτό, να είναι παράλληλα χαλαροί αλλά και θερμοκέφαλοι, και σαφώς προσθέτει στην σειρά μια εύθυμη διάθεση που συνάδει με την τρέλα της ηλικίας τους. Όπου τρέλα βλέπε την κίνηση «ματ» των δημιουργών Έντι Γκονζάλες, Τζέρεμυ Χαφτ και Λόρεν Γουνγκριτχ (του Awkward) να στήσουν ως subplot ένα κυνήγι θησαυρού που αποδεικνύεται διασκεδαστικό και απαραίτητο με έξυπνες ανατροπές και άκρως πρωτότυπο για σειρά δέκα επεισοδίων.

Ειδικά αν συνυπολογίσετε και την αναδιανομή των τυπικών χαρακτηριστικών των εφήβων σε κόντρα ρόλους στο σενάριο (σκληροπυρηνική κοπέλα, ρομαντικά αγόρια που ασχολούνται με την εμφάνιση) θα καταλάβετε γιατί λειτουργεί τόσο φυσιολογικά και δεν κουράζει με στερεοτυπικές καταστάσεις.

Σίγουρα αποτελεί ό,τι πιο φρέσκο και ευχάριστο αυτή τη στιγμή στο Netflix και οι πιθανότητες να σας φανεί αδιάφορο είναι ελάχιστες. Αποκλειστικά και μόνο λόγω επίκαιρου χιούμορ και soundtrack θα σας τραβήξει την προσοχή από τα πρώτα επεισόδια. Μετά απλά θα πηγαίνετε και σεις με το flow!

Το On My Block στριμάρει στο Netflix και ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos