ΣΕΙΡΕΣ

"Lodge 49" season 1: Ανεπιτήδευτο διαμαντάκι

Published: 26 Feb 2019, 19:24
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στο Long Beach της Καλιφόρνιας ο Dud (Wyatt Russell από 22 jump street & Ingrid goes west) και η Liz (Sonya Cassidy) αν και δίδυμοι ακολουθούν διαφορετικές ζωές: ο Dud δανείζεται λεφτά από «καρχαρίες», ενώ η Liz δουλεύει ως σερβιτόρα σε ένα μπαρ-ρεστοράν για να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι της και να αποπληρώσει την τράπεζα. Ο πρώτος φαίνεται να περνά τις ημέρες του ψάχνοντας έναν απώτερο σκοπό στη ζωή, ενώ η δεύτερη θεωρεί πως με την υπευθυνότητά της και τη σκληρή δουλειά θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα. Η μοίρα φαίνεται να οδηγεί τον Dud στο Lodge 49, ένα παράρτημα ενός όχι και τόσο μυστικού τάγματος ονόματι Lynx Lodge. Εκεί όχι μόνο δημιουργεί νέες φιλίες, αλλά μπαίνει και σε νέα μπλεξίματα στα οποία ανακαλύπτει ένα πτώμα από το 1960, βρώμικες κτηματομεσιτικές συμφωνίες, και πολλά ακόμα. Μέσα σε όλα αυτά μπλέκεται και η αλχημεία, και διάφορα άλλα στοιχεία μαγικού ρεαλισμού που μετατρέπουν το “Lodge 49” σε μία απολαυστική σειρά.

<a href="/en/nea/gangs-london-season-1-symmories-kai-klise/62917">"Gangs of London" season 1: Συμμορίες, βία και κλισέ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Gangs of London" season 1: Συμμορίες, βία και κλισέ

Άποψη: Στο μεγαλύτερο πλαίσιο της ζωής, το “Lodge 49” απεικονίζει την αποσύνθεση της μοντέρνας καπιταλιστικής κοινωνίας. Μέσα από τους χαρακτήρες της σειράς κατανοούμε πως η έννοια της εργασίας δεν έχει πια καμία αξία: ο μόνος σκοπός της είναι η αποπληρωμή των τραπεζών και η αγορά των βασικών προϊόντων για κατανάλωση. Η σειρά κάνει ξεκάθαρο το γεγονός πως ο άνθρωπος πια έχει αποξενωθεί από τους κόπους της εργασίας του και για αυτό τον λόγο έχει χάσει την κατευθυνσή του. Ο Dud και η Liz κληρονόμησαν το χρέος του πατέρα τους, παρ’όλα αυτά, η Liz μπορεί να θεωρεί πως έχει κάποιον στόχο ζωής, άλλα όπως της λέει ο Dud είναι ήδη πεθαμένη. Γενικότερα, η σειρά θέτει αυτά και άλλα πολλά ωραία φιλοσοφικά ερωτήματα, το αγαπημένο μας: «όλοι ψάχνουν για μονόκερους ενώ έχουμε ρινόκερους!» προτρέπωντάς τον θεατή να ευχαριστηθεί τη ζωή όπως είναι, για αυτή τη στιγμή. Επίσης, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της σειράς είναι το πώς ο Dud και η Liz αντιμετωπίζουν την απώλεια του νεκρού πατέρα τους, κάτι το οποίο δημιουργεί ίσα στενάχωρα και αστεία σημεία πλοκής.

Ο σκοπός του Lodge 49 όμως είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους, να τους παρέχει συντροφικότητα, φιλία και μία έννοια κοινωνίας. Μέσα στο χάος της ανεργίας και της συνεχής αυτοματοποίησης, το “Lodge 49” είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να έρθουν κοντά.

Η σειρά δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη αν δεν είχε τους ηθοποιούς που έχει. Ο Russell είναι εξαιρετικός στον ρόλο του man-child και μας θυμίζει αρκετά τον “The Dude” αν και με περισσότερη Καλιφορνέζικη αύρα, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή του Kenneth Welsh που υποδύεται το Larry Loomis. Τον Welsh θα τον θυμηθείτε από το “Twin Peaks”, και εμείς αναρωτιόμαστε αν είναι τυχαία η επιλογή του, αφού ήδη έχει μία σχέση με lodge mythologies. Όλοι οι χαρακτήρες είναι εξίσου ανεπτυγμένοι, ο καθένας τους προσφέρει μία διαφορετική οπτική και η ζωή του καθενός είναι το ίδιο λεπτομεριακή όσο του Dud, που είναι ο πρωταγωνιστής.

Το “Lodge 49” δεν έχει κάνει «φασαρία», όμως θεωρούμε πως είναι ένα ανεπιτήδευτο διαμάντι που αξίζει να παρακολουθήσετε. Τα δέκα επεισόδια της πρώτης σεζόν θα σας ταξιδέψουν στον φωτεινό κόσμο της Καλιφόρνια, έναν κόσμο γεμάτο χρέη, ανεργία, αλχημεία, μυστήριο, δράμα και γέλιο.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos