Η ζωή της Amy Winehouse γίνεται ταινία

Published: 17 Oct 2018, 12:47
Συντάκτης:

Η Amy Winehouse έκανε αισθητή την παρουσία της το 2003 με τον δίσκο της “Frank” που αποτελούσε και το ντεμπούτο της. Λίγα χρόνια αργότερα όμως, η Winehouse πραγματικά εκτοξεύθηκε στα αστέρια σαν μια απόλυτη soul ντίβα, καθώς ο δίσκος της “Back to Black» όχι μόνο είχε απήχηση στο κοινό, αλλά το 2008 έλαβε πέντε βραβεία Grammy, ανάμεσα τους τα Best New Artist, Record of the Year, και Song of the Year. Δυστυχώς, δεν υπήρξε συνέχεια στην μουσική της καριέρα, αφού στις 23 Ιουλίου 2011, η Winehouse απεβίωσε. Η Winehouse όσο ταλαντούχα και αν ήταν σαν καλλιτέχνις, ήταν φοβερά προβληματισμένη σαν άνθρωπος, αφού η εξάρτησή της από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αποδείχθηκε μοιραία. Το 2015 προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ “Amy” το οποίο έλαβε θετικές κριτικές. Το 2018 ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει μία περιοδία με το ολόγραμα της (!) και πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως θα γυριστεί και ταινία για τη ζωή της με την παραγωγή να αρχίζει το 2019.

<a href="/en/nea/diego-maradona-ena-ntokimanter-gia-ton-mytho/60488">"Diego Maradona": Ένα ντοκιμαντέρ για τον μύθο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Diego Maradona": Ένα ντοκιμαντέρ για τον μύθο

Πιο συγκεκριμένα, η Monumental Pictures θα διευθύνει την παραγωγή της βιογραφικής ταινίας, ενώ οι Alison Owen (Elizabeth, Jane Eyre, The giver) και Debra Hayward (Les miserables, Tinker tailor, soldier spy, About a boy) θα επιβλέψουν το πρότζεκτ. Ο Geoff Deane (Kinky Boots, Last man standing) θα υπογράφει το σενάριο αλλά θα λειτουργεί και σαν διευθυντής παραγωγής. Ο πατέρας της Amy Winehouse, Mitch Winehouse, δήλωσε σε σχέση με την ταινία: «Αισθανόμαστε πως πλέον είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε το εκπληκτικό ταλέντο αλλά και την ζωή της Amy. Γνωρίζουμε πως μέσω του Amy Winehouse Foundation θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε τόσους πολλούς νέους που πασχίζουν με την ίδια ασθένια που πάσχιζε και η ίδια. Οι Alison και Debra κατανοούν τί σήμαινε η Amy για το κοινό της, και έχουν ταλέντο στο να φέρνουν στην μεγάλη οθόνη φοβερές ιστορίες γυναικών».

Ενώ και στο παρελθόν είχε υπάρξει ενδιαφέρον για μία βιογραφική ταινία για την ζωή της Amy, η οικογένειά της είχε αρνηθεί. Παρ’όλα αυτά, η οικογένειά της θα είναι πλήρως αναμεμειγμένοι με την παραγωγή. Επίσης, έγινε γνωστό το γεγονός πως (μάλλον κάποια) από τα κέρδη της ταινίας θα διατεθούν στο Amy Winehouse Foundation, του οποίου το έργο είναι να αποτρέπει την κατάχρηση ουσιών. Οι Alison Owen και Debra Hayward δήλωσαν πως «είμαστε παρέφηνες που ο Mitch μας εμπιστεύεται με την ιστορία της καταπληκτικής Amy, που αποτέλεσε ένα μουσικό είδωλο και παρείχε το soundtrack μίας ολόκληρης γενιάς».

Ακόμα δεν έχει γίνει λόγος για το ποιά ηθοποιός θα υποδύεται την Amy και ποιος/α θα σκηνοθετήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos