Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Πίτερ Σέλερς αποκαταστάθηκε ψηφιακά

Published: 9 Jul 2017, 15:14
Συντάκτης:

Το Mr. Topaze, η ταινία του 1961 που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε ο Peter Sellers επιλέχθηκε από το βρετανικό κοινό να ψηφιοποιηθεί, μετά από ψηφοφορία που εκτυλίχθηκε μερικούς μήνες νωρίτερα. Οι τρεις υποψήφιες ταινίες ήταν το The Assam Garden (1986), Bedelia (1946) και το Mr. Topaze, όμως με περισσότερες από 2000 ψήφους, το τελευταίο ανακηρύχθηκε ο νικητής.

Η ταινία είναι μία έξυπνη κωμωδία σχετικά με έναν επαρχιακό Γάλλο δάσκαλο που καταλήγει ένας αδηφάγος επιχειρηματίας. Αυτό ήταν το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα στους Billie Whitelaw, Leo McKern, John le Mesurier, Joan Sims και Herbert Lom.

Το BFI National Archive παρήγαγε μία ψηφιακή εκδοχή χρησιμοποιώντας τις μόνες κόπιες που έχουν σωθεί, από την προσωπική συλλογή του ίδιου του Sellers και τώρα η ταινία είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω του BFI Player, της πλατφόρμας του Εθνικού Αρχείου Κινηματογράφου και είναι κομμάτι της συλλογής Forgotten Features, που εμπεριέχει πληθώρα βρετανικών ταινιών που εξαφανίστηκαν από το κοινό. Η συλλογή είναι πλέον διαθέσιμη online http://player.bfi.org.uk/collections/forgotten-features/ και η ταινία του Sellers κοστίζει κάτι λιγότερο από 3 λίρες ανά φορά προβολής. 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο