Η Νάταλι Πόρτμαν σκηνοθετεί - Πρώτο τρέιλερ

Published: 17 May 2015, 19:13
Συντάκτης:

Μετά από δυο μικρού μήκους απόπειρες, η Νάταλι Πόρτμαν περνάει πίσω από την κάμερα για να σκηνοθετήσει την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, διασκευάζοντας την αυτοβιογραφία του συγγραφέα Άμος Οζ.

Αρκετά ασυνήθιστη επιλογή για την βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Black Swan» του Ντέρεν Αρονόφσκι, Πόρτμαν, η οποία πάντως είναι αλήθεια ότι την τελευταία τετραετία πραγματοποίησε αραιές εμφανίσεις μπροστά από την κάμερα: τα δύο Thor, το Your Highness και το Knight Of Cups του Τέρενς Μάλικ, προφανώς λόγω της εγκυμοσύνης της, αλλά και της ενασχόλησής με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο που προβλήθηκε σε ειδικό, ξεχωριστό τμήμα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το «Tale of Love and Darkness» βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Αμος Οζ με τον ίδιο τίτλο. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 2003 στα εβραϊκά και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.

Η ταινία ξεκινά με τον Οζ σε μικρή ηλικία και ασχολείται με την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσει με την μητέρα του (την υποδύεται η Πόρτμαν). Στην εφηβεία του θα σημαδευτεί από την αυτοκτονία της μητέρας του και ενήλικας πια θα εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ. Με άλλο όνομα θα κυνηγήσει το όνειρο του να γίνει ένας συγγραφέας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Γκιλάντ Καχάνα, η Σίρα Χαάς και ο Μακράμ Χούρι.

Χαρακτηριστικό του ύφους της ταινίας και το πρώτο clip που δημοσιεύτηκε: 

 

Update 13/8/15: Το πρώτο τρέιλερ είναι online. Μπορεί να μην καταλάβαμε... λέξη διότι άπαντες ομιλούν εβραϊκά και δεν υπάρχει υποτιτλισμός, αλλά είναι τρομερά καλοφτιαγμένο και δείχνει συναρπαστικό. Είναι επίσημο λοιπόν: μετά τους Τζέιμς Φράνκο, Ράιαν Γκόσλινγκ και Τζόελ Έτζερτον (της γενιάς της), έχουμε και την σκηνοθέτιδα Νάταλι Πόρτμαν!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos