Ελληνική συμπαραγωγή στo Φεστιβάλ των Καννών

Published: 4 Mar 2015, 14:55
Συντάκτης:

Ο Σιαμάκ Ετεμαντί, ο Ιρανός σκηνοθέτης που ζει στην Ελλάδα από το 1995, θα συμμετάσχει στο Φετινό Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία «Παρί», μία συμπαραγωγή της Ελλάδας (συγκεκριμένα της Heretic των Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και Γιώργου Καρναβά) και του Ιράν.

Συγκεκριμένα μαζί με άλλα 14 φιλμ, στο τμήμα «Atelier» του Cinéfondation του Φεστιβάλ Καννών, το οποίο συστήνει νέους σκηνοθέτες με ελπιδοφόρες καλλιτεχνικές προτάσεις.

Η ταινία ξεκινά όταν ο Μπάμπακ, Ιρανός φοιτητής στην Ελλάδα, δεν θα εμφανιστεί ποτέ στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τους γονείς του στην Αθήνα. Η μητέρα του θα ξεκινήσει έναν αγώνα για να ανακαλύψει τα ίχνη του γιου της.

Σε μια Αθήνα που μοιάζει αφιλόξενη, το ζευγάρι των Μουσουλμάνων θα χαρτογραφήσει την ελληνική πρωτεύουσα αναζητώντας ένα σημάδι που να αποδεικνύει οτι ο γιος τους είναι ζωντανός, μονάχα για να ανακαλύψουν οτι εκείνος ποτέ του δεν ξεκίνησε τις σπουδές του, αλλά είναι μπλεγμένος με αναρχικές οργανώσεις που δρουν υπόγεια, μα ανεξέλεγκτα κατά μήκος ενός κεντρικού άξονα που μοιάζει να τους περικυκλώνει.

Το ένστικτο της Παρι θα την οδηγήσει σε μονοπάτια που ούτε η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί, κάνοντας το αυτονόητο: ψάχνει να ενώσει την οικογένειά της, μακριά από την πατρίδα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos