ΣΕΙΡΕΣ

"You" season 2: Διεστραμμένα sexy

Published: 30 Dec 2019, 13:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Joe Goldberg (Penn Badgley), ο εμμονικός serial killer με την εμφάνιση του «καλού παιδιού» της διπλανής πόρτας, αναγκάζεται να φύγει από τη Νέα Υόρκη όταν εμφανίζεται ξανά στη ζωή του η πρώην του Candace (Ambyr Childers), την οποία θεωρούσε νεκρή. Έτσι, ξεκινάει μια νέα ζωή με διαφορετικό όνομα στο Λος Άντζελες, αλλά το παρελθόν τον ακολουθεί και το νέο του ερωτικό ενδιαφέρον μπορεί να τον οδηγήσει να βάψει για άλλη μια φορά τα χέρια του με αίμα.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Όταν η πρώτη σεζόν του «You» εμφανίστηκε στο Netflix στην αρχή του 2019, μετά από την αρχική προβολή της στο δίκτυο Lifetime που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, προκάλεσε αμέσως αίσθηση, ως ένα binge-worthy θρίλερ που ξεκινάει μασκαρεμένο ως ρομαντική κομεντί για να ανατρέψει όλα τα κλισέ του είδους στην πορεία. Το ατού της σειράς ήταν το ότι έβαζε τον θεατή κυριολεκτικά μέσα στο μυαλό ενός σοβαρά διαταραγμένου άντρα που δεν σταματάει πουθενά για να αποκτήσει αυτό που θέλει ή να αποδώσει δικαιοσύνη σύμφωνα με το δικό του αξιακό σύστημα.

Παρόλα αυτά, πολλοί θεατές έπεσαν και οι ίδιοι θύματα της δολοφονικής γοητείας του Joe, εκφράζοντάς μέσω των social media τη συμπάθεια ή ακόμα και την έλξη τους γι’ αυτόν, σε σημείο που ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Penn – Gossip Girl – Badgley αναγκάστηκε να αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια υπενθύμιση ότι ο Joe, εκτός από γοητευτικός, είναι και ψυχοπαθής δολοφόνος.

Έτσι, το ενδιαφέρον για το νέο κεφάλαιο της ζωής του Joe ήταν μεγάλο και η δεύτερη σεζόν τον τοποθετεί πια στην Πόλη των Αγγέλων, αποφασισμένο να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος και να κρατήσει χαμηλό προφίλ, καθώς η Candace, η πρώην που πίστευε ότι είχε δολοφονήσει, επέστρεψε ολοζώντανη στο τέλος της πρώτης σεζόν έχοντας μία αποστολή: να αποκαλύψει σε όλους ποιος πραγματικά είναι και τι έχει κάνει.

Το Λος Άντζελες είναι το ιδανικό σκηνικό για να ξεδιπλώσει για άλλη μια φορά τις κυνικές του σκέψεις για τη σύγχρονη ζωή, ειδικά όταν πιάνει δουλειά στο βιβλιοπωλείο ενός hip σούπερ μάρκετ ευεξίας με το όνομα Anavrin, μια ανάποδη nirvana γεμάτη πράσινους χυμούς αποτοξίνωσης και οργανικά φρούτα και λαχανικά. Εκεί είναι όμως που γνωρίζει και την Love (η Victoria Pedretti του «Haunting of Hill House»), κόρη των ιδιοκτητών και σεφ. Κι ενώ ξέρει ότι το ενδιαφέρον του γι’ αυτή σύντομα θα αποδειχτεί αρρωστημένο, η Love καταλήγει να είναι αυτή που θα τον κυνηγήσει μέχρι εκείνος να υποκύψει. Μαζί της, ο Joe αισθάνεται ότι αλλάζει και γίνεται καλύτερος, έτσι η νέα του εμμονή είναι να γίνει μια εκδοχή του εαυτού του που θα αξίζει την αγάπη της αξιολάτρευτης Love.

Ο εναλλακτικός τίτλος του «You» θα μπορούσε να είναι και το «Ι can’t escape myself», αλλά ενώ αρχικά φαίνεται ότι η νέα σεζόν θα σερβίρει μια επανάληψη όσων είδαμε στην πρώτη, τελικά καταλήγει να είναι όχι μόνο καλύτερη, αλλά ακόμα πιο εθιστική! Από τη μία, η βαθύτερη κατάδυση στον ψυχισμό του Joe γίνεται για άλλη μια φορά με τρομακτική ακρίβεια και έλεγχο του σεναριακού υλικού από τον Badgley, του οποίου το σχεδόν διαρκές voiceover θα μπορούσε να καταλήξει ενοχλητικό, αλλά στα χέρια του γίνεται τόσο αβίαστα, που είναι δύσκολο να φανταστείς ότι η σειρά θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτόν.

Από την άλλη, η Victoria Pedretti, η αποκάλυψη του «Haunting of House Hill», είναι μαγνητική και πλάθει έναν πολύπλευρο χαρακτήρα που στέκεται επάξια απέναντι στον Badgley, με το οποίο αναπτύσσουν πολύ καλή χημεία, σε σημείο να σε κάνουν να εύχεσαι να μπορούσαν να είναι μαζί και ευτυχισμένοι, παρότι ξέρεις τι κρύβεται πίσω από το προσωπείο του Joe.

Όμως δεν είναι μόνο το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που λειτουργεί σε αυτή τη σεζόν. Η απεικόνιση της πλευράς των θυμάτων και το #metoo subplot με τη μορφή ενός διάσημου κωμικού, ο οποίος φημολογείται ότι έχει ανάρμοστες σχέσεις με ανήλικα κορίτσια, αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από τους δημιουργούς Greg Berlani και Sera Gamble, επιτυγχάνοντας μια καταγραφή των συνεπειών της κακοποίησης και δίνοντας βήμα στα θύματα, μέσω από δύο κομβικούς γυναικείους χαρακτήρες, αποφεύγοντας μαεστρικά να εκμεταλλευτούν το κύμα των αποκαλύψεων απλά και μόνο για να προκαλέσουν ντόρο.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ακαταμάχητο πακέτο 10 επεισοδίων, φτιαγμένα για να καταβροχθιστούν χωρίς διακοπή και να υπενθυμίσουν ότι ο creepy guy δεν είναι απαραίτητα ο τύπος με το γυαλί-βιαστή ή την περίεργη συμπεριφορά και ότι το «κακό παιδί» δεν είναι απαραίτητα γεμάτο τατουάζ και καβάλα σε μια Harley. Το τέλος αφήνει υπόνοια για μια τρίτη σεζόν, αλλά ακόμα κι αν το «You» σταματήσει εδώ την πορεία του, έχει ήδη αποκτήσει τη φήμη της πιο διεστραμμένα sexy σειράς της δεκαετίας που φεύγει.

7,5 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos