ΣΕΙΡΕΣ

"The widow" season 1: Η εκδίκηση ήταν... ρηχή

Published: 17 Aug 2019, 16:48
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Kate Beckinsale υποδύεται την Georgia, μια δυναμική γυναίκα που αποφασίζει να αφήσει πίσω τη ζωή της και να βουτήξει στις ζούγκλες του Κονγκό, αναζητώντας τον σύζυγό της, ο οποίος αγνοείται μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε. Αντίθετα με όσους της λένε ότι είναι νεκρός, εκείνη είναι πεπεισμένη πως ζει και η έρευνά της θα την μπλέξει με τη ταραχώδη πολιτική κατάσταση της χώρας.

<a href="/en/multimedia-trailer/tomorrow-war-o-kris-prat-tha-sosei-tin-gi/64546">"The tomorrow war": Ο Κρις Πρατ θα σώσει την Γη</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The tomorrow war": Ο Κρις Πρατ θα σώσει την Γη

Άποψη: Αυτό που στα χαρτιά μπορεί να φάνταζε κάτι με θηλυκό Ράμπο, με μια 80s αισθητική των revenge movies, με πληγωμένους ήρωες που φεύγουν από την Δύση και πηγαίνουν σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας ή της Νότιας Αμερικής και οδηγούνται σε αιματηρές αποστολές αναζήτησης της αλήθειας και του παρελθόντος, στην πράξη είναι ένα διόλου πρωτότυπο δράμα, το οποίο δεν γίνεται ποτέ ούτε μια καλτ απόλαυση ούτε ένα πολιτικό δράμα που πέραν της προσωπικής ιστορίας της Georgia, θα αναδείκνυε και την μακροϊστορία στην οποία εγκιβωτίζεται το οικογενειακό της δράμα, δηλαδή η πολιτική κατάσταση στο Κονγκό.

Η σειρά των Harry και Jack Williams («The Missing») σε σκηνοθεσία των Oliver Blackburn και Samuel Donovan, που προβλήθηκε στο βρετανικό ITV και παγκοσμίως μέσω Amazon Prime, επιχειρεί να αναδείξει τις προσπάθειες της χήρας Georgia να αποδείξει ότι ο άνδρας της δεν πέθανε στο αεροπορικό δυστύχημα και για κάποιους μυστηριώδεις λόγους δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Κρύβεται από κάποιον? Τον έχουν απαγάγει? Όλα αυτά προσπαθεί να τα εξηγήσει πηγαίνοντας η ίδια στο Κονγκό και συναντώντας ανθρώπους που ίσως ξέρουν κάτι.

Με αρκετά φλασμπακς που μας δείχνουν τι έγινε τρία χρόνια πριν, λίγο πριν πάρει την πτήση μέχρι και που φεύγει και μετά, γίνεται προσπάθεια να κτιστεί ως μυστήριο, αν και εν τέλει είναι πολύ πιο φτωχό αφηγηματικά για να στηθεί ως θρίλερ μυστηρίου. Η Kate Beckinsale κάνει φιλότιμες προσπάθειες, χωρίς να έχει τον δυναμισμό μιας ηρωίδας που θέλει να τα βάλει με όλους για να βρει την αλήθεια. Και το σημαντικότερο ότι παρά το ότι δίνεται βήμα για να παρουσιαστούν οι συνθήκες στο Κονγκό, εντούτοις το βλέμμα παραμένει ξεκάθαρα αποικιοκρατικό, όπως δηλαδή έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουν οι ταινίες του δυτικού κόσμου τις χώρες της Αφρικής.

Μολονότι η ιστορία και η τύχη του συζύγου της είναι συνδεδεμένη εν πολλοίς με τα όσα γίνονται στην χώρα, απουσιάζει μια ενδελεχής ή τουλάχιστον μια αξιοπρόσεκτη παρατήρηση. Αυτό που γίνεται είναι να ενδιαφέρει ο λευκός ήρωας που by the way τυχαίνει να βρίσκεται σε ένα «εξωτικό» προορισμό. Ως είθισται, ο τόπος μετατρέπεται σε έναν ου-τόπο αγριότητας και απομάκρυνσης από τον δυτικό πολιτισμό.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos