ΣΕΙΡΕΣ

"WeCrashed": Απόλυτη δέσμευση στον ρόλο

Published: 6 Apr 2022, 12:18
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά εξιστορεί την άνοδο και την πτώση της εταιρείας παροχής χώρων εργασίας WeWork και του συνιδρυτή της Άνταμ Νιούμαν.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Δεν είναι λίγο το διάστημα που ακούμε για την σειρά και ο σάλος για το “WeCrashed” είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίς. Λίγο μετά την ανακοίνωση της παραγωγής και αφού είχαν προηγηθεί ντοκιμαντέρ και podcast για την φούσκα της WeWork, η Apple TV έκανε γνωστούς τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και εννοείται ότι τα ονόματα των Τζάρεντ Λέτο και Άν Χάθαγουει ενθουσίασαν πολύ.

Σε σύγκριση με παρόμοια project μεγάλων επιχειρηματικών δόλων και μη, που έχουν προβληθεί τελευταία (“The Dropout”, “Super Pumped”), ποιοτικές παραγωγές με εξίσου δυνατό καστ, στο “WeCrashed” το επιχειρηματικό δίδυμο των Λέτο και Χάθαγουει μαγνητίζει με την μεταμόρφωση του αλλά και τις ικανότητες τους στην απόδοση δύο χαρακτήρων εκκεντρικών και αλληλοεξαρτώμενων.

Ο Λέτο έκανε τα πάντα (όπως κάνει πάντα) για να μοιάσει στον Νιούμαν, ένα Ισραηλινό που βρέθηκε στις ΗΠΑ με πολλές φιλοδοξίες, και το κατάφερε από όλες τις απόψεις. Από την σπασμένη προφορά μέχρι την ενέργεια και την κίνηση, διοχετεύει όλο το mentality του επιθετικού επιχειρείν με το οποίο ανέπτυξε την start up ο Νιούμαν και αναμφίβολα πετυχαίνει την αυτοπεποίθηση ενός έμπειρου salesman με το κατάλληλο λέγειν όπως ακριβώς έκανε και εκείνος. Όντας και ο ίδιος ο ηθοποιός περίεργη φύση, δεν θα ήταν ανυπόστατο να πούμε ότι τους διακατέχει η ίδια αφοσίωση σε αυτό που κάνουν. Του Νιούμαν ωστόσο είναι επικίνδυνη και για το κοινό καλό.

Η Χάθαγουει από την άλλη έχει τον πολλαπλό ρόλο της συζύγου Ρεμπέκα. Ένας εν δυνάμει υποκινητής ή ένας κατ’οίκον κόουτς του Νιούμαν που τον συντροφεύει από τα πρώτα χρόνια. Η Χάθαγουει ρίχνει τον τόνο της φωνής της και παίρνει καθόλα σοβαρά τον χαρακτήρα της, βγάζοντας μας αισθήματα συμπάθειας και απέχθειας ταυτόχρονα όσο η εταιρεία εξαπλώνεται και το “we” γίνεται ιδεολογία.

Από αυτό και μόνο, φαίνεται η δέσμευση που έχει κάνει στον ρόλο της αλλά εν τέλει βρίσκεται εκεί (όπως και ο Λέτο) όχι για την ξέφρενη πορεία της εταιρείας αλλά για το τρελό lovestory που συνδέει τους ίδιους. Για τον Λι Άιζενμπεργκ (από “The Office” και “Little America” πάλι από Apple TV) και τον Ντρου Κριβέλο, αυτός ήταν ο πυρήνας όλης της υπόθεσης και όπως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από τα πρώτα επεισόδια, η επιχειρηματική απάτη της WeWork είναι μία από τις πολλές που έχουμε ακουστά, όμως δεν είναι αυτή που μας κράτησε προσηλωμένους.

Όσο υπάρχουν χαρακτήρες δαιμόνιοι, τόσο οι ιστορίες τους θα ιντριγκάρουν το κοινό και θα το υποχρεώνει να ταράζεται και να εκπλήσσεται μπροστά στο θράσος και την απάτη τους. Ειδικά, όταν για τους ίδιους είναι another day at the office.

Και γι' αυτόν τον λόγο ίσως το "WeCrashed" θα μείνει στην μνήμη μας ακριβώς λόγω χαρακτήρων και λόγω εντυπωσιακών ερμηνειών. Κατά τα άλλα η υπόθεση δεν προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό, γεγονός βέβαια που δεν πρέπει να σας αποτρέψει από να την τσεκαρετε.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Apr 2022, 12:18
Ενημέρωση: 6 Apr 2022, 12:18
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos