ΣΕΙΡΕΣ

"Walking Dead" φινάλε 10ης σεζόν: Βιαστικό

Published: 7 Oct 2020, 15:13
Συντάκτης:

Το είχαμε κάνει ξεκάθαρο όταν είχαμε γράψει τη γνώμη μας για την 9η σεζόν, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη γνώμη μας και για την 10η σεζόν του "The Walking Dead" μετά την προβολή του 16ου και τελευταίου επεισοδίου και τρομερά "ταλαιπωρημένου" από κάθε άποψη, μιας και προβλήθηκε σχεδόν ένα εξάμηνο μετά λόγω της πανδημίας. 

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Το "The Walking Dead" έχει πάρει μια πιο σκοτεινή στροφή τα τελευταία χρόνια μετά την φυγή του Ρικ, με την εμφάνιση των Whisperers να βοηθα πολύ στην ζοφερή και μηδενιστική ανά στιγμές πραγματικότητα που έτσι έπρεπε να είναι non-stop εδώ που τα λέμε και τα γράφουμε. Παραμένει επίσης αρκετά πιστή η αισθητική της σειράς στο ύφος και τις επιλογές που κάνει το κόμικ, οπότε το ενδιαφέρον μας είχε αναζωπυρωθεί. 

Το πολυαναμενόμενο 16ο επεισόδιο πάντως δεν δικαιολόγησε το hype και την ανυπομονησία. Εντελώς αποσπασματικό και σχεδόν ερασιτεχνικά μονταρισμένο, συμβαίνουν πολλά, όπως η επιστροφή ενός βασικότατου χαρακτήρα κυριολεκτικά από το πουθενά και χωρίς την παραμικρή εξήγηση. Ο αρχικακός και η ομάδα του "τελειώνουν" απότομα και με πολύ μικρό on screen χρόνο στο επεισόδιο, αναλογικά ας πούμε με το εντελώς φλύαρο κομμάτι με τη νέα επιζώσα που βρίσκουν και που καταλαμβάνει σχεδόν το 1/3 (!) του επεισοδίου, μια απότομη εισαγωγή στην αποικία της Κοινοπολιτείας με τους ντυμένους Star Wars στρατιώτες που αναμένεται (και βάση κόμικ) να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στην πλοκή. 

Πρόχειρα συγκολλημένα κομμάτια, βιαστικές εξελίξεις, μια μερική απογοήτευση το φινάλε, αναμένουμε τα 6 επεισόδια που έχουν προαναγγελθεί στην αρχή του 2021 και που θα αποτελέσουν συνδετικό κρίκο με την 11η και τελευταία σεζόν, όπως αναγγέλθηκε και επίσημα. Τώρα αν αυτό είναι καλό, θα δείξει, μιας και ακούστηκε νέα spin-off σειρά με πρωταγωνιστές τον Daryl και την Carol (που ουσιαστικά το προαναγγέλουν σε μια μεταξύ τους στοιχομυθία...), θα τα δουμε και θα γράψουμε γνώμη. 

Ένα σχόλια για τα άλλα δύο spin-off: το "Fear The Walking Dead" που βρίσκεται ήδη στην 6η σεζόν του έχει καταφέρει να βελτιωθεί ελαφρώς αλλά και πάλι απευθύνεται μόνο στους φανατικούς του franchise (προσεχώς η άποψή μας για τον 6ο κύκλο), ενώ για το "Walking Dead: World Beyond" που μόλις ξεκίνησε και είδαμε το πρώτο επεισόδιο, έχουμε μία λέξη: ΚΩΜΩΔΙΑ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos