"Βarbenheimer": Ποιος ήταν τελικά ο νικητής;

Published: 24 Jul 2023, 14:29
Συντάκτης:

To "Οppenheimer" του Κρίστοφερ Νόλαν και η "Barbie" της Γκρέτα Γκέργουικ είναι τα 2 μεγάλα κινηματογραφικά γεγονότα του καλοκαιριού και μάλιστα άνοιξαν την ίδια ημέρα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου άτυπη κόντρα memes για το φαντασιακό mashup "Barbenheimer", ενώ προφανώς και υπήρχε μεγάλη περιέργεια για τον τελικό νικητή εισπρακτικά στο box-office. 

<a href="/en/nea/o-kristofer-nolan-thelei-na-kanei-tainia-tromoy/69525">Ο Κρίστοφερ Νόλαν θέλει να κάνει ταινία τρόμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Κρίστοφερ Νόλαν θέλει να κάνει ταινία τρόμου

Δύο διαφορετικοί σινεφιλικοί κόσμοι, λοιπόν, ένα (ή μάλλον πολλά) κοινό meme που τους και μας ενώνει όλους τους φίλους του καλού σινεμά. 

Ναι, η glitter κωμωδία/παρωδία "Barbie" έκοψε περισσότερα εισιτήρια αθροιστικά, με εισπράξεις 155 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο άνοιγμα μέχρι στιγμής της χρονιάς και το μεγαλύτερο ever από γυναίκα σκηνοθέτη. Και ναι, το στιβαρό ιστορικό δράμα "Oppenheimer" έφτασε τα 81 εκατομμύρια δολλάρια το πρώτο σαββατοκύριακό της προβολής του, παρά το γεγονός της μεγάλης διάρκειάς του που αφαίρεσε αρκετές προβολές. 

Και οι δύο ταινίες λοιπόν τα πήγαν αναλογικά πολύ καλά. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Κέρδισε το σινεμά. Διότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι/ες που επέλεξαν να δουν και τα δύο σε ένα άτυπο double feature που στήθηκε από το πουθενά, με βασικό άξονα δημιουργίας (και διαφήμισης) το ιντερνετικό φαινόμενο του "Barbenheimer" που σας αναφέραμε στην αρχή του κειμένου για το οποίο μάλιστα στήθηκε και σχετική σελίδα στο Wikipedia.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν ένας από αυτούς και ίσως ο πιο επιφανής, που πλήρωσε εισιτήριο και είδε και τις δύο ταινίες μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Αυτά καλό είναι να συμβαίνουν. 

Στην gallery στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε κάποια από τα πιο ευφάνταστα πόστερ του "Barbenheimer" και εδώ ένα φανταστικό fake τρέιλερ: 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos