ΣΕΙΡΕΣ

“Uncoupled” season 1: Aνάγκη για μια αγκαλιά

Published: 5 Aug 2022, 16:16
Συντάκτης:

Σύνοψη: Συγκλονισμένος που ο σύντροφός του φεύγει από το σπίτι, ένας μεσίτης στη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να κάνει μια νέα αρχή – και νέα σχέση- στη ζωή του.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Aπό τους παραγωγούς Darren Star  του “Sex and the City” και Jeffrey Richman των “Frasier” και “Modern Family”, έρχεται το “Uncoupled” με τον βραβευμένο Neil Patrick Harris που υποδύεται τον επιτυχημένο κτηματομεσίτη Michael Lawson, από τη Νέα Υόρκη. Η ζωή του Michael ανατρέπεται όταν ο επί χρόνια σύντροφός του μετακομίζει απροσδόκητα την παραμονή των 50ων γενεθλίων του. Σε μια νύχτα, ο Michael χάνει τον άντρα που νόμιζε ότι ήταν η αδελφή ψυχή του και αναγκάζεται να ξαναβγεί στη… ζούγκλα του dating!

Ναι, εύκολα θα πεις κανείς ότι το “Uncoupled” είναι ένα “Sex and the City” για γκέι. Αλλά αυτό είναι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, backgrounds, relationship status και σεξουαλικές ταυτότητες, οπότε εύκολα ο καθένας μας θα βρει κάποιον να ταυτιστεί. Φυσικά, ο χωρισμός στα δεύτερα “άντα” και η προσπάθεια του Michael να “ξαναβγεί στην κυκλοφορία” είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο ξετυλίγονται και όλες οι υπόλοιπες ιστορίες.

Πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία που βλέπεται ευχάριστα κυρίως επειδή, straight ή gay ή whatever, όλοι κάποια στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τον πόνο και την άρνηση του χωρισμού. Η πολιτική των γνωριμιών στη σημερινή κοινωνία, οι άγραφοι κανόνες των εφαρμογών, οι fail γνωριμίες ή οι αναπάντεχα σέξυ βραδιές, παρουσιάζονται μέσα από την οπτική του ομοφυλόφιλου Michael, κάνουν, όμως, apply σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων σχέσεων. Στα plus προσμετρείται σίγουρα η Marcia Gay Harden ως Claire -μια απαιτητική μεσήλικας πελάτης που θέλει να πουλήσει τα 5.000 τετραγωνικά ακίνητης περιουσίας της στο Μανχάταν όταν ο σύζυγός της την εγκαταλείπει ξαφνικά- που δεν παραλείπει να υπενθυμίσει στον Michael αλλά και στο κοινό πόσο πιο δύσκολη είναι η γυναικεία version του χωρισμού, σε κάθε ηλικία.

Παρότι αρκετοί σχολίασαν πως η σειρά θα μπορούσε να κινηθεί σε έναν πιο γρήγορο ρυθμό και να έχει περισσότερη ίντριγκα, το “Uncoupled”  μοιάζει να είναι η chill επιλογή του καλοκαιριού, αυτό που θέλεις να χαζέψεις μετά το φαγητό και λίγο πριν τη μεσημεριανή σιέστα.

Ή εκείνο το βράδυ που έχετε βγει off με την παρέα από τα πολλά ξενύχτια και θέλετε να αράξετε με χαλαρό ποτάκι.

Ή ακόμα και η υπενθύμιση που χρειάζεσαι στις διακοπές με το άλλο σου μισό για το πόσο τυχερός/η είσαι που έχεις μια αγκαλιά, τη στιγμή που η χαοτική ζωή των singles στις μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου γίνεται αφορμή για γέλια και για κλάματα…

Πρώτη δημοσίευση: 5 Aug 2022, 16:16
Ενημέρωση: 5 Aug 2022, 16:16
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos