ΣΕΙΡΕΣ

"Ted Lasso" season 1: Γνήσιο feelgood συναίσθημα

Published: 20 Sep 2020, 14:22
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στη νέα κωμωδία της Apple, ο Ted Lasso, προπονητής αμερικανικού ποδοσφαίρου, καλείται να προπονήσει τη βρετανική Premier League ποδοσφαιρική ομάδα AFC Richmond, παρόλο που έχει μαύρα μεσάνυχτα από ποδόσφαιρο.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Η σειρά έχει βασιστεί στο χαρακτήρα που δημιούργησε ο κωμικός Jason Sudekis, για λογαριασμό του NBC Sports για την κάλυψη του Premier League το 2013. Ο ίδιος ο Sudekis επανέρχεται ως σεναριογράφος αλλά και ως πρωταγωνιστής στον ρόλο του τίτλου, στην απολαυστική κωμωδία που ήδη έχει ανανεωθεί για 2η σεζόν.

Το Ted Laso, είναι μία σειρά που, όπως ακριβώς και ο πρωταγωνιστής της, όσο περισσότερο τη γνωρίζεις τόσο πιο εύκολα την αγαπάς. Χωρίς να διαθέτει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αποδεικνύεται μία γνήσια feelgood κωμωδία, με έξυπνες ατάκες, καλοπροαίρετο χιούμορ και χαρακτήρες που πετυχαίνουν να παραμένουν συμπαθείς παρά τα ελαττώματά τους.

Το χιούμορ των πρώτων επεισοδίων επικεντρώνεται στις πολιτισμικές διαφορές ανάμεσα στους Βρετανούς ποδοσφαιρικούς αστέρες και τον πάντα αισιόδοξο αλλά και πείσμωνα Αμερικανό με την τεξανή προφορά, ο οποίος αποδεικνύεται λιγότερο αφελής απ’ ότι αρχικά μας οδηγεί να πιστέψουμε. Στη συνέχεια όμως, με μία πλοκή που χωρίς υπερβολές καταφέρνει πάντα να κρατά το ενδιαφέρον, εξελίσσεται στην οθόνη μία πληθώρα ανθρώπινων σχέσεων, όπως η φιλία, η γυναικεία αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα, με ανδροπαρέες που μαζεύονται για να συζητήσουν για σχέσεις και γυναίκες, με μία ευαισθησία και κατανόηση που θα ζήλευε το sex and the city.

Ωστόσο, αν οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν να δουν μία σειρά με φαινομενικά γκολ και αγωνιστικό σασπένς θα απογοητευτούν, καθώς, όπως ο ίδιος ο Ted Lasso δίνει έμφαση στην ομαδικότητα και όχι στο σκορ, έτσι και η ομώνυμη σειρά είναι απολύτως επικεντρωμένη στη χημεία των ηρώων της, εξανθρωπίζοντας τους παράγοντες του πολυαγαπημένου σπορ.

Για αυτό το λόγο και το Ted Lasso, φωτίζει τη πιο αγνή πλευρά του ποδοσφαίρου, ενός αθλήματος τόσο καταπονημένου από βιαιότητες και φανατισμό αποτελώντας με άλλα λόγια, μία σειρά για το ποδόσφαιρο που θα θέλαμε να έχουμε.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos