Στο αγαπημένο μας Βερολίνο, οι τοίχοι λένε ιστορίες

Published: 14 May 2020, 13:31
Συντάκτης:

Το Βερολίνο ακολουθεί τα βήματα της Ιταλίας με το πρότζεκτ Windowflicks που μετατρέπει ολόκληρες πολυκατοικίες σε «οθόνες σινεμά», κρατώντας συντροφιά στους κατοίκους εν μέσω πανδημίας και το αποτελεσμα είναι και εδώ μαγικό.

<a href="/en/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Οι διοργανωτές του Windowflicks προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλους όσοι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για λόγους υγείας. Επισκέπτονται γειτονιές της πόλης και εγκαθιστούν προτζέκτορες και ηχεία, μοιράζοντας πόρτα-πόρτα δωρεάν ποπκόρν πριν τους τίτλους αρχής.

 «Η ιδέα μας ήταν να δείξουμε πως οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να στριμώχνονται σε οθόνες χωριστά. Μπορούν να βγουν στα παράθυρά τους και να παρακολουθήσουν κάτι μαζί με τους γείτονες», λέει ο Όλαφ Καρκχόφ, διευθυντής της εταιρείας MetaGrey, που φροντίζει για τον εξοπλισμό και την διαρρύθμιση στο πρότζεκτ.

Οι Βερολινέζοι μπορούν να στείλουν email στους διοργανωτές και να τους ζητήσουν να επισκεφτούν την γειτονιά τους. Η μόνη προϋπόθεση είναι τουλάχιστον 20 διαμερίσματα να διαθέτουν οπτική επαφή με τον τοίχο που θα προβληθεί η ταινία.

Χρηματικό αντίτιμο δεν υπάρχει, απλά το Windowflicks ενθαρρύνει τις δωρεές με στόχο την οικονομική υποστήριξη πολλών ανεξάρτητων κινηματογράφων στην Γερμανική πρωτεύουσα που δοκιμάζονται από την κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos