ΣΕΙΡΕΣ

"Still up" season 1: Πιάνει τον παλμό, αλλά δεν έγινε και τίποτα

Published: 23 Oct 2023, 17:59
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Λίσα (Αντόνια Τόμας) και ο Ντάνι (Κρεγκ Τόμας) είναι ένα ζευγάρι φίλων που προσπαθεί να καταπολεμήσει τις αϋπνίες που ταλαιπωρούν και τους δύο μέσω μεταμεσονύκτιων βιντεοκλήσεων. Όμως, η έλλειψη ύπνου δεν είναι το μοναδικό κοινό τους σημείο, όπως σύντομα θα διαπιστώσουν.

<a href="/en/nea/masters-air-hameni-eykairia-se-keno-terma/69508">"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Masters of the air": Χαμένη ευκαιρία σε κενό τέρμα

Γνώμη: Όποιος/α έχει υποφέρει έστω και ελάχιστα από αϋπνία ξέρει καλά ότι τις ώρες που ο κόσμος γύρω σου ησυχάζει, αλλά εσύ δεν μπορείς να κλείσεις μάτι, περνάνε εκατομμύρια πράγματα από το μυαλό. Φαντάσου, λοιπόν, να μπορούσες να τα μοιραστείς όλα αυτά με κάποιον φίλο σου, που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. Αυτό συμβαίνει με τον Κρεγκ και τη Λίσα του “Still Up”, που είναι δύο φίλοι στο Λονδίνο του σήμερα, που μπορεί να μην βρίσκονται από κοντά, καθώς ο Κρεγκ πάσχει από αγοραφοβία και η Λίσα είναι απασχολημένη με τη φροντίδα της μικρής της κόρης, αλλά αφιερώνουν ο ένας στον άλλο τα άυπνα βράδια της.

Κι έτσι, το “Still Up” του Apple TV+ μοιάζει με μία μίξη του “Άυπνοι στο Σιάτλ” και του “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”, αλλά για τη γενιά των millennials που έχει αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι της για να μην κοιμάται σαν πουλάκι κάθε βράδυ.

Στο επίκεντρό του έχει δύο αξιολάτρευτους χαρακτήρες, με εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, το “will they, won’t they” στοιχείο της σχέσης τους είναι παρόν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και η σειρά είναι όσο feelgood χρειάζεται, όμως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των συντελεστών ποτέ δεν καταφέρνει να απογειωθεί και να συνδυάσει το cuteness με κάτι πιο βαθύ και ουσιαστικό.

Το γεγονός ότι οι δύο πρωταγωνιστές μιλάνε συνεχώς μεταξύ τους μέσω μιας οθόνης (iPhone, βεβαίως βεβαίως) είναι μεν ρεαλιστικό, ειδικά αν σκεφτούμε πόσο χρόνο περάσαμε κι εμείς σε αντίστοιχη φάση κυρίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά όσο περνάνε τα επεισόδια γίνεται ελαφρώς κουραστικό κι επαναλαμβανόμενο.

Κουραστική γίνεται επίσης από ένα σημείο και μετά η άρνηση των δυο τους να αποδεχτούν αυτό που η σειρά κάνει προφανές με το καλημέρα στους θεατές της: ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

Έτσι, το “Still Up” πιάνει μεν τον παλμό των σημερινών 30άρηδων, όμως δεν καταφέρνει να σε ρουφήξει μέσα στο σύμπαν της Λίσα και του Κρεγκ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα κι αν πάρεις και κανένα υπνάκο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του, ε, δεν έγινε και τίποτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos