ΣΕΙΡΕΣ

"South Side" season 1: Το Σικάγο...αλλιώς

Published: 18 Oct 2019, 19:26

Ο Bashir Salahuddin και ο Diallo Riddle (σεναριογράφοι 465 επεισοδίων του talk show "Late Night With Jimmy Fallon") ενώνουν τις δυνάμεις τους στη νέα κωμική σειρά South Side και μας συστήνουν εκ νέου το Σικάγο.

Το South Side μας ξεναγεί κυρίως μέσω των δύο πρωταγωνιστών στα νότια  προάστια του Σικάγου. Ο Simon James και Kareme 'K' Odom αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο και θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο. Προς το παρόν, όμως, συνεχίζουν να εργάζονται σε μια εταιρεία ενοικίασης συσκευών και να εμπλέκονται σε μικρές απατεωνιές. Παράλληλα με την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών διαδραματίζεται και η ιστορία της Turner (Chandra Russell), μιας αστυνομικού που έχει έναν δικό της τρόπο να διευθετεί τα προβλήματα της δουλειάς. Μαζί με τον συνεργάτη της, τον Goodnight, τριγυρνούν στις γειτονιές του Σικάγου και καταφέρνουν πάντα να μπλέκονται σε περίεργες καταστάσεις.

Παρότι το Σικάγο συνήθως απεικονίζεται στις σειρές και τις ταινίες ως μια κακόφημη και επικίνδυνη γειτονιά, το South Side παρουσιάζει μια άλλη πτυχή του. Καταφέρνει να παρουσιάζει μια πιο ανθρώπινη πλευρά του με τη βοήθεια του χιούμορ και της κωμωδίας. Η προσέγγιση της καθημερινότητας στο Σικάγο και των διαφορετικών ανθρώπων του γίνεται με ευφυή σκηνοθετικό τρόπο καθώς η κύρια αρμοδιότητα των δυο πρωταγωνιστών στη δουλειά τους είναι να πηγαίνουν σε διάφορα σπίτια και να παραλαμβάνουν τις συσκευές που είχαν νοικιαστεί.

Έτσι, χρησιμοποιώντας τη δουλειά τους, οι δημιουργοί καταφέρνουν μέσα από δέκα εικοσάλεπτα επεισόδια να παρουσιάσουν στον θεατή μια πιο ολοκληρωμένη –και χιουμοριστική- προσέγγιση των ανθρώπων, των γειτονιών και της καθημερινότητας. Οι ερμηνείες καθώς και η προσέγγιση όλης της σειράς από τους Bashir Salahuddin και Diallo Riddle δεν θα μπορούσαν να αποτυπωθούν καλύτερα καθώς και οι δυο τους έχουν μεγαλώσει στο Σικάγο και γνωρίζουν πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά του. 

Το South Side δεν κλείνει τα μάτια του σε μείζονα ζητήματα, όπως η εγκληματικότητα, η φτώχεια και η διαφθορά. Αντιθέτως αυτά τα ζητήματα θίγονται απλά με μια πιο χιουμοριστική και κωμική χροιά.

7 / 10

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos