"Smoke": Σκληροπυρηνικό δράμα βουβής μελαγχολίας
Σύνοψη: Δύο συνεργάτες με τελείως διαφορετικό σκεπτικό συμμαχούν για να εξουδετερώσουν εμπρηστές, ή αλλιώς κάτι σαν το True Detective μόνο που εδώ οι παράφρονες παίζουνε τη φωτιά.
ΣΧΕΤΙΚΑ"Big mistakes": Πυροτέχνημα εντυπωσιασμού
Γνώμη : Ο Dennis Lehane με σοβαρό βιογραφικό στη γραφή σκληροπυρηνικών δραμάτων ( The Wire, Mystic river, Gone baby gone) δημιουργεί μια σειρά με ένα όχι συνηθισμένο θέμα που δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα αποτελεί τη Νο1 είδηση τα καλοκαίρια χάρη στην ανικανότητα των υπευθύνων, αλλά και κάποιων 'τερατων' που αρέσκονται να παίζουν με γκαζακια..
Εδώ η φωτιά έχει σκηνοθετηθεί με μαεστρία παρουσιάζοντας τη σαν ένα δράκο που δεν έχει σταματημό.
Δε πρωτοτυπεί βέβαια καθόλου στους πρωταγωνιστές όπου είναι η μέρα με τη νύχτα: με ένα μόνιμο μειδίαμα ο ερευνητής εμπρησμών που υποδύεται ο πάντα τίμιος Taron Egerton που συνεργάζεται με τα χίλια ζόρια με τη ντετέκτιβ που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο (καταπληκτική η Junree Smollett εδώ) έχουν μια περίεργα χημεία σε δύο υποθέσεις που ξυπνούν το τραυματικό παρελθόν τους .

Επικρατεί μια βουβή μελαγχολία σε όλη τη σειρά (σήμα κατατεθέν του δημιουργού), μια βαριά ατμόσφαιρα, ενώ οι εγκληματίες παίρνουν τον απαραίτητο χρόνο έτσι ώστε να μελετηθούν τα κίνητρα τους
Τα πάντα είναι περιποιημένα με ροπή προς τη λεπτομέρεια που θυμίζουν τη τελειομανία του David Fincher, όμως ξεκάθαρα το Smoke δε μπορεί να σηκώσει το βάρος εννέα επεισοδίων, καθώς κλασσικά είναι γεμάτο από άχρηστες υποπλοκες (κάποιες δεν καταλήγουν πουθενά), ενώ υπάρχει μια αποκάλυψη νωρίς στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου που άνετα μπορεί να σας χαλάσει τη θέαση .
Να τονίσουμε ότι ακόμα και τους ήρωες μας δεν τους λες συμπαθητικούς, μιας και το παρελθόν τους έχει ρημάξει και δε λένε να σηκώσουν κεφάλι ψυχολογικά.
Όλη αυτή η βαριά σκιά που περικλείει τους πάντες αλλά και το βασανιστικά αργο ξετύλιγμα της υπόθεσης, καταλαβαίνουμε ότι δε θα κρατήσει όλους τους θεατές στους δέκτες, ίσως από πολύ νωρίς θα καταλάβεις αν αυτό είναι για σένα

Για τους λάτρεις της υπομονής, το Smoke είναι ένα αργοσυρτο investigation δράμα με θέμα που δεν παρακολουθούμε συχνά, αλλά με έναν τόνο που έχουμε δεί πολλάκις.
Όσοι είναι ακόμα σε mood διακοπών δεν θα το εκτιμήσουν, αλλά σε μια μελαγχολική ημέρα του φθινοπώρου αποτελεί τη κινητήριο δύναμη να σε κάνει ακόμα πιο χάλια .
Μια χαρά είναι, σπουδαίο δεν είναι, έχει όμως ψήγματα καλής 'τηλεορασης' που σε μια άλλη εποχή που δεν βομβαρδιζομασταν από αδιάφορο υλικό θα μπορούσε να ανέβει στην εκτίμηση πολλών .













ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων