ΣΕΙΡΕΣ

“From” season 1: H φράση “οι πόλεις γεννούν τέρατα” παίρνει σάρκα και οστά

Published: 23 Apr 2022, 13:53
Συντάκτης:

Σύνοψη:  Mια εφιαλτική πόλη στη μέση Αμερική παγιδεύει όλους όσους περνάνε από αυτήν και δεν τους αφήνει να φύγουν ποτέ ξανά. Καθώς οι κάτοικοι δημιουργούν μια ιδιαίτερη, δική τους κοινωνία παλεύοντας να διατηρήσουν την αίσθηση της κανονικότητας αλλά και αναζητώντας διέξοδο, η ζωή τους απειλείται από τρομακτικά πλάσματα που βγαίνουν όταν δύει ο ήλιος.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Πριν ακόμα πέσουν οι τίτλοι αρχής στο πρώτο επεισόδιο, ένα κοριτσάκι και η μητέρα του δέχονται επίθεση από ένα τέρας που περνάει από το παράθυρο του υπνοδωματίου. Το intro με τις creepy ζωγραφιές και την ανατριχιαστική version του τραγουδιού “Que sera, sera” που ακολουθεί προμηνύει μια σειρά τρόμου που θα σε κάνει να “κολλήσεις”, όπως ακριβώς έχουν κολλήσει στην μικρή πόλη και οι ήρωες της σειράς.

Μια σειρά από μυστήρια -όπως το πώς οι κάτοικοι έφτασαν στην περίεργη πόλη, από πού προέρχονται τα τέρατα που τους τρομοκρατούν, ποιος και πώς βρήκε τα φυλαχτά που τους προστατεύουν, υπάρχει άραγε τρόπος για να φύγουν, είναι στην πραγματικότητα όλοι τους ζωντανοί;- καθοδηγούν την πλοκή που παίρνει τον χρόνο της για να εξελιχθεί.

Όπως και ο πνευματικός της πρόδρομος, το “Lost” με το οποίο η σειρά έχει συγκριθεί αρκετές φορές και με το οποίο μοιράζεται έναν πρωταγωνιστή (Harold Perrineau), δύο εκτελεστικούς παραγωγούς (Jack Bender και Jeff Pinkner) και έναν μονοσύλλαβο τίτλο γεμάτο μυστήριο, το “From” φαίνεται να παίζει μεγάλο παιχνίδι, με κάθε νέα απάντηση που δίνεται να δημιουργεί τελικά μόνο περισσότερες ερωτήσεις.

Οι χαρακτήρες είναι αυθεντικά πολύπλοκοι και το παρελθόν τους αποκαλύπτεται αργά, σε κομβικά σημεία της ιστορίας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο οργανωτικός σερίφης (Harold Perrineau), η δυναμική “αρχηγός” του κοινοβίου (Elizabeth Saunders) και η προσφάτως αφιχθείσα οικογένεια (Catalina Sandino Moreno, Eion Bailey, Hannah Cheramy και Simon Webster) που ξεναγεί τους θεατές σε αυτή την περίεργη υπόθεση.

To γενικό αίσθημα εξάντλησης και απελπισίας που τους καταδιώκει μπορεί να είναι οικείο σε όσους δίνουν τους actual δικούς τους αγώνες για μια μελλοντική σωτηρία που μπορεί να μην έρθει ποτέ.

Με αυτή την έννοια, η σειρά γίνεται κάπως επίκαιρη, θυμίζοντας πως σε δύσκολες εποχές η επιλογή είναι είτε να προσαρμοστούμε ή να τα αλλάξουμε όλα, δραστικά. Η απάντηση για το τι είναι πιο σωστό να κάνουμε, ωστόσο, δεν είναι κάτι που το “From” θα δώσει εύκολα.

Η σειρά, όπως φαίνεται, θα έχει και δεύτερη σεζόν. Και θα την περιμένουμε με αγωνία, έχοντας δει back to back τα δέκα 45λεπτα επεισόδια της πρώτης σεζόν, που θα μας έχουν ήδη “στοιχειώσει”.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Apr 2022, 13:53
Ενημέρωση: 23 Apr 2022, 13:53
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos