ΣΕΙΡΕΣ

"Resident evil" season 1: Αξίζει την ευκαιρία

Published: 20 Jul 2022, 17:06
Συντάκτης:

Σύνοψη: Έτος 2036, 14 χρόνια αφότου ένας ιός προκάλεσε μια παγκόσμια Αποκάλυψη, η Jade Wesker τα βάζει με τους υπεύθυνους, ενώ προσπαθεί να επιβιώσει από τους Μολυσμένους.

<a href="/en/nea/one-day-mono-i-agapi-tha-mas-sosei/69671">"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"One day": Mόνο η αγάπη θα μας σώσει

Σε αυτό το απόλυτο χάος, η Jade στοιχειώνεται από το παρελθόν της στο New Racoon City, από την ανατριχιαστική σύνδεση του πατέρα της με την Umbrella Corporation, αλλά κυρίως από τα όσα συνέβησαν στην αδερφή της, Billie.

Άποψη: Στριμάρει στο Netflix εδώ και λίγες εβδομάδες και είναι βασισμένη στο θρυλικό gaming franchise της Capcom.

Ο λόγος για τη σειρά “Resident Evil” του Netflix σε παραγωγή του Άντριου Νταμπ (Supernatural) που αποτελείται από 8 επεισόδια και εξελίσσεται σε δύο timelines, τα οποία μας ταξιδεύουν μπρος και πίσω στην ιστορία. Κάτι παράδοξο συμβαίνει με αυτή τη σειρά που τη μία στιγμή σε κάνει να σκέφτεσαι “Τι βλακεία βλέπω τώρα;” και την επόμενη να αγωνιάς για την τύχη της Jade και την αποκάλυψη του back story της.

Ας το πάρουμε, όμως, από την αρχή… εκεί που η Jade σε μια από τις συνηθισμένες της αποστολές για τη μελέτη των “μηδενικών” -ανθρώπων που έχουν μετατραπεί σε ζόμπι- έρχεται αντιμέτωπη με ένα γιγαντιαίο, υπερφυσικό σκουλήκι. Κάπου εκεί λογικά θα είχαμε ήδη ξενερώσει και αλλάξει σειρά. Ακριβώς, όμως, σε αυτό το σημείο αρχίζει παράλληλα να ξετυλίγεται το παρελθόν της πρωταγωνίστριας, με την άφιξή της στο New Racoon City. Έτσι, γνωρίζουμε την αγαπημένη της δίδυμη αδερφή Billie, τον πατέρα της Albert που εργάζεται στον πολυεθνικό όμιλο Umbrella και την παράξενα αποστειρωμένη, νέα πόλη που θα τους φιλοξενήσει.

Εδώ αρχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον. Έχοντας περάσει ήδη την πανδημία του covid -και όχι μόνο- και γνωρίζοντας αρκετά καλά έννοιες όπως θεραπεία, καραντίνα, καθώς τους τρόπους που ένας ιός μπορεί να «ξεγύφει» από το επίπεδο των πειραμάτων, οι ήρωες προσπαθούν να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, παρότι εξ΄αρχής μπορούμε να νιώσουμε πως κάτι δεν πάει καλά και όλα αναμένονται να πάνε ακόμα χειρότερα. Το σενάριο χωλαίνει σε κάποια σημεία (όπως όταν οι δύο έφηβες περνούν τους αυστηρούς ελέγχους και μπαίνουν κρυφά στα εργαστήρια της εταιρείας), ωστόσο, σε επίπεδο ατμόσφαιρας και μυστηρίου το “Resident Evil” όχι μόνο χτίζει το κατάλληλο σκηνικό, αλλά το φέρνει και ένα βήμα πιο κοντά στις συνθήκες που ζούμε εδώ και τώρα, το καλοκαίρι του 2022.

Παρά τα υψηλά επίπεδα δράσης, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τα έμμεσα σχόλια για όλες τις πιθανές πλευρές των ανθρώπων -φανατικοί θρησκόληπτοι, “πιστοί” στην επιστήμη, πολεμιστές του κακού, οπαδοί των οικονομικών συμφερόντων-  όπως αυτές ξετυλίγονται μέσα από τις πιο extreme καταστάσεις, η live-action σειρά σκοράρει, προς το παρόν, πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις του κοινού.

Το δικό μας σχόλιο; Δώσ’ του άλλη μία ευκαιρία!

Πρώτη δημοσίευση: 20 Jul 2022, 17:06
Ενημέρωση: 20 Jul 2022, 17:06
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos