ΣΕΙΡΕΣ

"The pursuit of love": Νοσταλγική φαντασμαγορία

Published: 28 May 2021, 14:16
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Λίντα και η ξαδέρφη της, Φάννυ, μεγαλώνουν σε μία έπαυλη της Νοτιο-Ανατολικής Αγγλίας μαζί με την μεγάλη οικογένειά τους, ονειρευόμενες ότι κάποια μέρα θα δραπετεύσουν από το αυστηρό περιβάλλον, θα ερωτευτούν και θα ζήσουν μία ευτυχισμένη ζωή. Οι διαφορετικοί τους χαρακτήρες συχνά θα τους στρέφουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις όμως πάντα θα καταφέρνουν να βρίσκουν η μία την άλλη.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Αν και δύο οι κεντρικοί χαρακτήρες, γίνεται από την αρχή προφανές ότι η Λίντα θα μονοπωλήσει τα τρία επεισόδια της καινούργιας σειράς του BBC η οποία βασίζεται στην πολύ επιτυχημένη ομότιτλη τριλογία της Νάνσυ Μίτφορντ που εκδόθηκε το 1945 και συνεχίζει να τραβάει το αναγνωστικό κοινό ως κλασική λογοτεχνία πλέον. Η Φάννυ (Έμιλι Μπίτσαμ από το Little Joe) αφηγείται την coming of age ιστορία που μοιράζεται μαζί με την Λίντα, την μεγάλη της αδυναμία, και παράλληλα δίνει μία χαρτογράφηση μιας εποχής όπου ο πόλεμος ήταν προ των πυλών και οι γυναίκες περίμεναν να τις απελευθερώσει από το πατριαρχικό περιβάλλον ένας άντρας. Γνώριμο παράδοξο.

Φυσικά, τα κοινωνικά ήθη εκείνης της εποχής δεν βαραίνουν την δημιουργό του “Pursuit of Love”, την ευγενική Έμιλυ Μόρτιμερ που κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο , παρά μονάχα η απόδοσή τους στην μικρή οθόνη και η προσαρμογή των χαρακτήρων επάνω στο γνωστό καστ που συμμετέχει σε αυτό.

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες παραγωγές του συγκεκριμένου βιβλίου, με πιο δημοφιλή αυτή του Τομ Χούπερ με την καταπληκτική Ρόζαμουντ Πάικ και την Ελίζαμπεθ Ντέρμοτ Γουόλς με τον τίτλο “Love in a Cold Climate”, η Μόρτιμερ επιλέγει να απορρίψει την συντηρητική κινηματογράφηση που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ένα δράμα εποχής και πειραματίζεται με το στυλ της Κόπολα στο “Marie Antoinette” συνδυάζοντας κοφτερό μοντάζ και σύγχρονες μουσικές. Το στοίχημα της βγαίνει, ακόμα και όταν γίνεται ενίοτε υπερβολικό, όμως είναι άλλα τα σημεία όπου η εξιστόρηση τραβάει την κατιούσα και οι περιπέτειες της Λίντα απλά αδυνατούν να μας συνεπάρουν.

Μετά την πολυπόθητη φυγή τους από το σπίτι όπου μεγάλωσαν, Λίντα και Φάννυ ζουν πάνω κάτω με την ίδια φιλοσοφία ζωής μέχρι το πέρας της σειράς: η Λίντα αφελής και ανυπόμονη ταλαιπωρείται από εφήμερους έρωτες και η Φάννυ, πάντα διαθέσιμη, βρίσκεται από πίσω της να της συμπαραστέκεται. Μπορεί και οι δύο να παντρεύονται και να γίνονται μητέρες, όμως το δέσιμό τους παραπέμπει στον έφηβο εαυτό τους, και όχι με τον χαριτωμένο τρόπο.

Συνεπώς, παρόλη την καλή διάθεση και ενεργητικότητα της Λίλυ Τζέιμς η οποία δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εκφραστική και δοτική στον ρόλο της -ίσως η ιδανικη Λίντα, η ιστορία βαλτώνει και χάνει το νόημά της, αν είχε εξαρχής κάποιο. Παρά την μηδαμινή εξέλιξη των χαρακτήρων που οδηγεί σε ένα σενάριο-καρμπόν, οι λοιποί χαρακτήρες καταφέρνουν να μας αποσπάσουν την προσοχή καθότι εκκεντρικοί και απολαυστικοί (βλέπε Ντομινίκ Γουέστ, Άντριου Σκοτ) και έτσι προσωρινά το ντράμα των ηρωίδων λιγοστεύει.

Ισορροπόντας ανάμεσα σε νοσταλγικούς τόνους και ανώδυνο χιούμορ, η σειρά δίνει την αίσθηση μιας φαντασμαγορίας αλλά δυστυχώς χάνει την νίκη.

Η σειρά στριμάρει στo Cosmote Series HD.

Πρώτη δημοσίευση: 28 May 2021, 14:16
Ενημέρωση: 28 May 2021, 14:16
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos