Ψηφιακές αλλαγές των ηθοποιών. Που μπορούν να φτάσουν;

Published: 27 Mar 2019, 18:27
Συντάκτης:

Πλέον με την τεχνολογία οι ηθοποιοί μπορούν να υποδύονται χαρακτήρες διαφορετικής ηλικίας από την πραγματική τους, κάτι που φέτος θα το δούμε πολύ έντονα. Η αρχή έγινε με την «Captain Marvel» και τον 70χρονο Samuel L. Jackson που χάρη στην Lola VFX έμοιαζε 25 χρόνια νεότερος ως ο μελλοντικός διευθυντής της S.H.I.E.L.D, ενώ τον Οκτώβριο η ίδια τεχνική θα χρησιμοποιηθεί για το «Gemini Man» του Ang Lee και το «The Irishman» του Martin Scorsese.

<a href="/en/nea/secret-invasion-season-1-marvel-koresmos/68450">"Secret invasion" season 1: Marvel κορεσμός</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Secret invasion" season 1: Marvel κορεσμός

Στην περίπτωση της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Ang Lee, η Weta Digital θα αφαιρέσει χρόνια από τον Will Smith καθώς σύμφωνα με την υπόθεση θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν νεότερό του κλώνο, ενώ στο πολυαναμενόμενο «The Irishman» του Netflix η Industrial Light and Magic αφαιρεί χρόνια από τους Robert De Niro και Al Pacino για τις ανάγκες των flashbacks που θα υπάρχουν.

Η Weta Digital έχει δύσκολη δουλειά γιατί στην ταινία του Ang Lee ο νεαρότερης ηλικίας κλώνος του Will Smith θα εμφανίζεται περίπου στην μισή ταινία και όχι απλώς σε λίγες σκηνές, οπότε ο ηθοποιός έπρεπε να φοράει ένα κατάλληλο ένδυμα στο σώμα και στο κεφάλι του ώστε να μπορέσουν μετά να κάνουν τις ψηφιακές επεμβάσεις. Επειδή όμως η ταινία είναι γυρισμένη σε 3D με 120 καρέ το δευτερόλεπτο και με την τεχνολογία 4Κ, όπως και η προηγούμενή του ταινία («Billy Lynn’s Long Halftime Walk») θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να φανεί αληθοφανής ο ψηφιακά φτιαγμένος κλώνος του Smith. Όσο για την ILM και την νέα ταινία του Scorsese σίγουρα θα υπάρχει μια βελτίωση σε σχέση με την κακή δουλειά που είχε γίνει στο «Rogue One» και την επαναφορά στην ζωή του Peter Cushing. Η Lola που ανέλαβε τον Samuel L. Jackson έχει μακρά παράδοση στην ψηφιακή αλλαγή της ηλικίας, έχοντας κάνει το ίδιο για τους Patrick Stewart και Ian McKellen στο «X-Men: The Last Stand» (2006), για τον Brad Pitt στο «The Curious Case of Benjamin Button» (2008), για τον Michael Douglas στο «Ant-Man» (2015), τον Robert Downey Jr. στο «Captain America: Civil War» (2016), τον Kurt Russell στο «Guardians of Galaxy Vol. 2» (2017) και τους Douglas, Michelle Pfeiffer και Laurence Fishburne στο «Ant-Man and the Wasp» (2018).

Αυτό που κάνουν στην ουσία είναι να βλέπουν πώς ήταν ο ηθοποιός σε παλαιότερες ταινίες, όπως έγινε με τον Samuel L. Jackson που η Lola κοιτούσε ταινίες του όπως το «Die Hard With a Vengeance», «The Negotiator» και «Sphere» ώστε να τον κάνει να μοιάζει όπως στα μέσα των 90s. Έτσι, δούλευαν καρέ-καρέ το πρόσωπο του ηθοποιού, κάνοντάς το να μοιάζει νεότερο, πειράζοντας και τον λαιμό, τους ώμους που έπρεπε να μπουν πιο μέσα και αδυνατίζοντάς τον. «Είναι πολύ ενδιαφέρον να φθάνουμε στο σημείο να πρέπει να αλλάξουμε την ηλικία ενός βασικού χαρακτήρα», δηλώνει ο Trent Claus από την Lola VFX. «Στην περίπτωση του Sam (Jackson), έχει μεγαλώσει πολύ καλά, το οποίο είναι ευχή και κατάρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερη ανάγκη για να διορθώσουμε ατέλειες αλλά από την άλλη πλευρά χωρίς αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να εστιάσουμε στην έρευνα και στην εμπειρία σχετικά με ανατομικές αλλαγές που αφορούν στην αναλογία, τις μεταβολές στο σώμα, τις προσαρμογές στη στάση σώματος, την ποιότητα του δέρματος». Επίσης προβλέπει ότι στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί στην δουλειά τους. «Νομίζω ότι ήδη βλέπουμε εκπληκτικές εξελίξεις στις μέρες μας. Αλλά για το πότε ένας άνθρωπος δημιουργημένος από υπολογιστή θα μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο σε μια ταινία, νομίζω ότι απέχουμε αρκετά χρόνια ακόμα».

Πρώτη δημοσίευση: 27 Mar 2019, 18:27
Ενημέρωση: 22 Dec 2019, 13:48
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos