Σύνοψη: Μία νέα περιπέτεια από μία πρωτόγνωρη περίοδο της ιστορίας τoυ MCU, που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’90, παρακολουθεί την Carol Danvers καθώς μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ισχυρές ηρωίδες του κόσμου. Όταν ένας μαινόμενος διαγαλαξιακός πόλεμος ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές καταλήγει στη Γη, η Danvers και οι σύμμαχοι της βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Άποψη: Μετά την "Wonder Woman" για την DC, ήρθε και η σειρά της Marvel να στήσει (έπειτα από 20 φιλμ) την πρώτη της ταινία με σούπερ-ήρωα πρωταγωνιστή μια γυναίκα και μάλιστα μία από τις ισχυρότερες παρουσίες στο μαρβελικό σύμπαν όσον αφορά στις δυνάμεις που κατέχει, προφανώς την ετοιμάζουν για αντίπαλο δέος στον Thanos και το Avengers: Endgame που ακολουθεί περίπου σε ενάμιση μήνα από τώρα. 

Αυτό είναι και το βασικό μειονέκτημα του "Captain Marvel", το οποίο παρακολουθείται μεν ευχάριστα, με διασκεδαστικές αναφορές στα 90s, την χημεία μεταξύ της Μπρι Λάρσον και του... ψηφιακά αποκατεστημένου Σάμουελ Τζάκσον (με την ειδική CGI τεχνολογία αντιγήρανσης που χρησιμοποίησε και ο Μάρτιν Σκορσέζε στο Irishman για τους Ντε Νίρο & Πατσίνο) αξιοπρόσεκτη, αν και τα εφέ και οι σκηνές των μαχών δεν κόβουν ακριβώς την ανάσα. Οι παραγωγοί της Marvel λοιπόν, αλλά και το δίδυμο των σκηνοθετών (που βρίσκεται πίσω από τα εντελώς διαφορετικού ύφους Half Nelson & It's a kind of a funny story) αποφάσισαν να ξοδέψουν μια ολόκληρη ταινία για να παρουσιάσουν πόσο δυνατός και cool είναι ο χαρακτήρας της Captain Marvel, να τον συνδέσουν από όλες τις πιθανές γωνίες με την φάση των Avengers (τους οποίους θα γλυτώσει από τον Thanos, οκ το καταλάβαμε) και βέβαια να μην ξεχνάμε ούτε δευτερόλεπτο ότι έχουμε να κάνουμε με γυναίκα ηρωϊδα την εποχή του #metoo. 

Μια ταινία λοιπόν στον αυτόματο πιλότο διασκέδασης της Marvel που σίγουρα δεν μπορείς να μην ευχαριστηθείς σε έναν βαθμό, αλλά χωρίς την παραμικρή προσωπική σκηνοθετική σφραγίδα, με σχεδόν ανύπαρκτη τόλμη και πρωτοτυπία, αλλά και εντελώς χάρτινους χαρακτήρες των Skrulls & Kree (παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες του Μπεν Μέντελσον) χωρίς την παραμικρή νύξη για τον πολιτισμό  και την καταγωγή τους π.χ. που θα έδιναν μια πιο ολοκληρωμένη διάσταση, αλλά και μια ανιαρά συμβατική αφήγηση/εξιστόρηση των όσων διαδραματίζονται, με την Μπρι Λάρσον αναμφισβήτητα χαρισματική, αλλά εγκλωβισμένη σε έναν προχειρογραμμένο χαρακτήρα που -θα επαναλάβω- έχει έναν και μόνο λόγο ύπαρξης. Ή μάλλον δύο. Να μας δείξει πόσο cool μπορεί να είναι μια γυναίκα σούπερ ήρωας (συμφωνούμε, δεν είχαμε ποτέ αμφιβολίες γι'αυτό) και προπάντων να ρίξει μια αφηγηματική γέφυρα για να ενώσει τα κενά του προηγούμενου Avengers με το επόμενο που μοιάζει να είναι και το μόνο που ενδιαφέρει τους φανς του franchise που είναι και οι μόνοι που πραγματικά θα απολαύσουν αυτή την ταινία.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2019, 00:04
Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2019, 16:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Captain Marvel (Captain Marvel)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124
Εταιρία διανομής: 
Release: 
7 Μαρτίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos