"Πόλεμοι και ταυτότητες" στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Published: 4 Mar 2020, 13:45

Τον συνδυασμό του γαλλικού κινηματογράφου με τη φιλοσοφία, έρχεται να αναδείξει το Γαλλικό Ινστιτούτο με τον κύκλο Ciné-club με θεματική «Πόλεμος(οι) και Ταυτότητα(ες)», που επιμελείται ο καθηγητής Φιλοσοφίας Γιώργος Αραμπατζής.

<a href="/en/nea/tainia-kai-geysignosia-apopse-sto-galliko-institoyto/69500">Tαινία και γευσιγνωσία απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο</a>ΣΧΕΤΙΚΑTαινία και γευσιγνωσία απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η ταυτότητα υπό τον αστερισμό του ψυχικού τραύματος είναι το θέμα της ταινίας  "Voir du pays" των Ντελφίν Κουλάν και Μυριέλ Κουλάν (2016), που θα προβληθεί την Πέμπτη 5/3/2020 στο Αμφιθέατρο Theo Angelopoulos, με καλεσμένο τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου που συμμετέχει στο φιλμ.

Στην ταινία (με πρωταγωνίστριες την Αριάν Λαμπέντ και την Σοκό) δυο νεαρές στρατιωτίνες, επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν και κατά τη διάρκεια μιας σύντομης παραμονής στην Κύπρο, για να αποσυμπιεστούν ψυχολογικά όπως λέγεται, θα καταδείξουν τι σημαίνει η λήθη για εκείνες και εκείνους που έζησαν από την άλλη μεριά των ρεπορτάζ για τις στρατιωτικές συγκρούσεις. Το πρόγραμμα:

Άνοιγμα των θυρών: 19:00  /  19:15. Εισαγωγή και παρουσίαση: καλεσμένος του Γιώργου Αραμπατζή ο Ανδρέας Κωνσταντίνου  /  Εκτιμώμενη ώρα έναρξης προβολής: 19:45

Είσοδος ελεύθερη, ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Mar 2020, 13:45
Ενημέρωση: 4 Mar 2020, 13:45

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos