Ποινική δίωξη κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό

Published: 24 Feb 2021, 15:00

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ασκήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και είδε το φως της δημοσιότητας χθες, για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, πράξεις που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού.

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί το καλοκαίρι του 2018 εις βάρος μιας νεαρής ηθοποιού, κατηγορίες που ο ίδιος απορρίπτει.

Η ενάγουσα, η οποία κατήγγειλε στην αστυνομία στα τέλη Αυγούστου του 2018 ότι βιάστηκε δύο φορές στο σπίτι του πρωταγωνιστή στο Παρίσι, κάποιες ημέρες νωρίτερα, είχε πετύχει το καλοκαίρι του 2020 η έρευνα, η οποία στην αρχή είχε τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω έλλειψης στοιχείων, να ανατεθεί σε έναν ανακριτή.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, «αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα που του προσάπτονται», όπως ανέφερε ο δικηγόρος του. Η νεαρή ηθοποιός, ηλικίας περίπου 20 ετών, είχε αρχικά καταθέσει μήνυση στα τέλη Αυγούστου του 2018. Κατηγορούσε τον ηθοποιό για δύο βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίοι διαπράχθηκαν στην οικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, στο 6ο διαμέρισμα, στις 7 και 13 Αυγούστου του 2018.

Στις 4 Ιουνίου του 2019, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα, διάρκειας 9 μηνών, εξηγώντας πως «πολλές έρευνες που διεξήχθησαν» δεν «επέτρεψαν να χαρακτηριστούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις με όλα τα στοιχεία της υπόστασης τους».

Η ενάγουσα κατάφερε στα μέσα Αυγούστου του 2020 την επανέναρξη της έρευνας, καταθέτοντας μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό ενός δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η δικηγόρος της ενάγουσας Ελοντί Τουεγιόν-Ιμπόν ζήτησε «την προστασία της ιδιωτικότητας και της προσωπικής ζωής της πελάτισσάς της».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos