ΣΕΙΡΕΣ

"The patient" season 1: Μαεστρική μίξη θρίλερ-δράματος

Published: 6 Sep 2022, 19:01
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Άλαν Στράους είναι ψυχοθεραπευτής ο οποίος έχει χάσει πρόσφατα την γυναίκα του. Ο Σαμ θα τον επισκεφτεί με σκοπό να ξεκινήσει την θεραπεία που χρειάζεται όταν όμως δει ότι το πρόβλημά του δεν αντιμετωπίζεται όσο θα ήθελε, αποφασίζει να απαγάγει τον Άλαν και να τον αιχμαλωτίσει στο σπίτι του.

<a href="/en/nea/griselda-entasi-kai-thilykos-scarface/69421">"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Griselda": Ένταση και θηλυκός Scarface

Τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται πραγματικά επικίνδυνα όταν ο Σαμ του εξομολογηθεί ότι του αρέσει να σκοτώνει κατ’ εξακολούθηση.

Άποψη: Θρίλερ δωματίου με πολλές προοπτικές προτείνει φέτος το Hulu και το θέμα του δεν καταφέρνει να μας αφήσει αδιάφορους. Μάλλον το αντίθετο.

Γιατί, ποιά ήταν η τελευταία φορά που ο κεντρικός χαρακτήρας έψαχνε την λύτρωσή του από την κακοποιητική -βασικά θανάσιμη- φύση του μέσω ψυχοθεραπείας; Μας έρχεται λίγο στο μυαλό ο Τόνι Σοπράνο όμως ακόμα και αυτός είναι πολύ μακριά από τον Σαμ που ομολογεί στον ψυχοθεραπευτή του ότι είναι serial killer.

Η συνεδρία των δύο μετατίθεται γρήγορα από το άνετο γραφείο του Άλαν στο απομονωμένο σπίτι του Σαμ, όπου ο τελευταίος έχει αλυσοδέσει τον πρώτο με αρκετά casual διάθεση όχι για να τον σκοτώσει αλλά για να κάνει την θεραπεία του πιο αποδοτική. Στα δύο πρώτα επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μας παρατίθενται εν μέσω συζητήσεων τα πολύ βασικά για την διαστροφή του Άλαν, ο οποίος δεν υιοθετεί τις αποκρουστικές φυσιογνωμίες των δολοφόνων που έχουμε συνηθίσει από άλλες παραγωγές. Αντ’ αυτού, ο Ντόμλαν Γκλίσον (του “Ex Machina” και του -αδίκως- κομμένου “Run”) φαίνεται αρκετά φυσιολογικός και καθημερινός τύπος που εμφανίζει τα σημάδια της αποκλίνουσας συμπεριφοράς του όταν αυτός θέλει.

Ουσιαστικά, ο Γκλίσον και ο, δραματικός πλέον, Στιβ Καρέλ είναι τα δυνατά χαρτιά του “The Patient” οι οποίοι αναπληρώνουν τις ελλείψεις του σεναρίου και τραβάνε όλη την προσοχή επάνω τους, στον δικό τους χαρακτήρα και την δυναμική τους ως δίδυμο.

Ο Καρέλ είναι συνειδητοποιημένος στον ρόλο του, απλός αλλά άμεσος, χωρίς βέβαια να μη λυγίζει κάτω από τις συνθήκες, ως κανονικός άνθρωπος. Συγχρονίζεται παραδειγματικά με την ιδιοσυγκρασία που βγάζει ο Γκλίσον ως κύριος υποκινητής των γεγονότων όμως μελλοντικά θα λέγαμε ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Καρέλ θα ανατρέψει την κατάσταση προς όφελός του.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η σειρά ισορροπεί ανάμεσα στο θρίλερ και στο δράμα με μαεστρική τεχνική, γεγονός που οι δημιουργοί Τζόελ Φιλντς των “The Americans” και “Fosse/Verdon” και Τζο Γουάισμπεργκ δικαιολογούν από τις προηγούμενες δουλειές τους. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα επόμενα επεισόδια θα κρύβουν cliffhangers και θα είναι γεμάτα αγωνία για την ψυχική πορεία του Σαμ από την οποία εξαρτάται και η τύχη του Άλαν φυσικά.

Το μόνο αψυχολόγητο που μπορούμε να προσάψουμε στην σειρά είναι η επιλογή των εικοσάλεπτων επεισοδίων σε μία ιστορία που προφανώς χρειάζεται χρόνο να απλωθεί, ειδικά από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε με mini series.

Ανεξάρτητα από το run time, ωστόσο, το “The Patient” είναι από εκείνες τις παραγωγές που αν κυκλοφορούσαν όλα τα επεισόδια μαζί, θα την είχαμε δει μονομιάς.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos