ΣΕΙΡΕΣ

"The Outsider" season 1: Μεταφυσικός θρήνος

Published: 3 Feb 2020, 20:27
Συντάκτης:

Το στόρι: Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, η δραματική σειρά The Outsider σκιαγραφεί μια φαινομενικά ξεκάθαρη υπόθεση δολοφονίας. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο ντέντεκτιβ σε μια ήρεμη επαρχιακή πόλη, Ralph Anderson (Μέντελσον), ο οποίος ερευνώντας την υπόθεση, κατόπιν μαρτυριών από αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και μελέτη των στοιχείων, πέφτει πάνω στον Terry Maitland – έναν υπεράνω υποψίας, καλό οικογενειάρχη και δημοφιλή προποντή της τοπικής ομάδας μπέιζμπολ-, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, Τζέισον Μπέιτμαν.
Καθώς βυθιζόμαστε με κομμένη την ανάσα σε μια υπόθεση με αντικρουόμενα στοιχεία και με τους εμπλεκόμενους να προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, γινόμαστε μάρτυρες μιας ανατριχιαστικής ιστορίας γεμάτη ανατροπές που τολμά να μας παρασύρει στα τρίσβαθα της φαντασίας του μετρ των ιστοριών τρόμου.

<a href="/en/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

H γνώμη μας: Πρωταγωνιστεί o Μπεν Μέντελσον, ένας από τους καλύτερους και πιο υποτιμημένους ηθοποιούς των τελευταίων χρόνων. Παίζοντας κυρίως στο σινεμά ρόλους "κακών" (όχι πως δεν μπορεί ή δεν του πάνε) βρίσκει επιτέλους έναν ρόλο ολοκληρωμένο που στην τηλεόραση είχε κάνει και στο καλό "Bloodline" πριν λίγα χρόνια.
Η έκπληξη έρχεται με την παρουσία της Χόλι Γκίμπνεϊ, μια ερευνήτριας με ιδιαίτερο χαρακτήρα και παρελθόν, που αλλάζει τα πάντα. Αρχικά ένα αστυνομικό θρίλερ, με τα δύο πρώτα επεισόδια (που σκηνοθετεί ο Μπέιτμαν) να λειτουργούν ιδανικά για μια συνέχεια, που βλέποντας το όνομα του Κινγκ, ξέρεις προς τα που θα πάει. Το "κόλλημα" είναι σίγουρο, τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις έρχονται αργά, χωρίς η δράση να παραμένει στάσιμη. Το μέγα ατού είναι οι ερμηνείες. Μέσα σε ένα "μεταφυσικό" πλαίσιο, μόνο οι ήρωες μπορούν να πείσουν για την εξήγηση στο ανεξήγητο... Σεναριακά και σκηνοθετικά, πατάει στο έδαφος, μη ρισκάροντας (ακόμα) σκηνές και καταστάσεις.
Το κλίμα είναι πένθιμο. Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές, και κυρίως οι βασικοί, παλεύουν με την απώλεια και θρηνούν. Ο απόλυτος τρόμος έχει ήδη "πατήσει" πάνω τους και αυτό τους κάνει πιθανότατα άφοβους στο να... βουτήξουν προς το άγνωστο.
"Στριμάρει" ΄ήδη από τις 13 Ιανουαρίου στην πλατφόρμα της Vodafone TV,  μαζί με βραβευμένες αλλά και νέες σειρές, ταινίες και τα show της HBO.

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos