To «Oταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ

Published: 18 Sep 2019, 20:37
Συντάκτης:

Το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου είναι η ελληνική επιλογή συμμετοχής στις διαδικασίες της 92ης διοργάνωσης των OSCAR, διεκδικώντας το Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ.

<a href="/en/nea/ntokimanter-tis-mariannas-oikonomoy-ypopsifio-gia-prix-europa/61195">Το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου υποψήφιο για το Prix Europa</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου υποψήφιο για το Prix Europa

Η ταινία της Ελληνίδας δημιουργού ξεκίνησε την φεστιβαλική της πορεία από το Φεστιβάλ Βερολίνου φέτος, συνέχισε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο Prix Europa.

Σύνοψη: Σε ένα μικρό και απομονωμένο χωριό της Καρδίτσας με ελάχιστους κατοίκους οι πιο πολλοί εργάζονται στην παραγωγή ντομάτας και προϊόντων που προέρχονται από αυτήν όπως γεμιστά. Ο Αλέξανδρος που ηγείται της παραγωγής αποφασίζει να βάζει μουσική κατά την καλλιέργεια της ντομάτας και η μουσική δεν είναι άλλη από τον Βάγκνερ.

Η άποψή μας για το "Όταν ο Βάγκνερ συνάτησε τις ντομάτες".

Η συνέντευξη της Μαριάννας Οικονόμου στο MOVE IT.

Η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η συγκεκριμένη ταινία διακρίθηκε για την ολοκληρωμένη οπτική της και την ενδιαφέρουσα αφήγηση. Διαθέτει ελληνικά στοιχεία, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τον συνδυασμό τοπικού και οικουμενικού χαρακτήρα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 92η διοργάνωση των Βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos