Όσκαρ στον Ντέιβιντ Λιντς!

Published: 28 Oct 2019, 12:59
Συντάκτης:

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου απένειμε τα τιμητικά Όσκαρ της φετινής χρονιάς και διόρθωσε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αδικίες. Ο μυθικός, ο λατρεμένος Ντέιβιντ Λιντς βραβεύτηκε στην χθεσινή τελετή των Governors Award για όλους εκείνους τους αξέχαστους εφιάλτες που μας χάρισε και με τους οποίους μα καθήλωσε στην μεγάλη οθόνη.

<a href="/en/nea/netflix-eipe-ohi-ston-nteivint-lints/69723">Το Netflix είπε όχι στον Ντέιβιντ Λιντς</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Netflix είπε όχι στον Ντέιβιντ Λιντς

Μαζί με τον 73χρονο παραισθησιογόνο εικονοκλάστη δημιουργό τιμήθηκαν με Όσκαρ επίσης  η Ιταλίδα Λίνα Βερτμίλερ, δημιουργός των «Η Κυρία και ο Ναύτης», «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» και πρώτη γυναίκα σκηνοθέτιδα που προτάθηκε για Όσκαρ Σκηνοθεσίας το 1977 με την ταινία "Pasqualino Settebellezze", ο Ουές Στούντι, ο Ινδιάνος Τσερόκι ηθοποιός που συμμετείχε στα «Χορεύοντας με τους Λύκους», «Ο Τελευταίος των Μοϊκανών», «Ένταση» και η  βραβευμένη ήδη με ένα Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου το 1988 για το "The Accidental Tourist" Τζίνα Ντέιβις με το βραβείο ανθρωπιστικής προσφοράς Jean Hersholt Humanitarian Award.

Και φυσικά, ο συντομότατος λόγος του Λιντς, ήταν ξεκάθαρα… Λιντσικός: «Προς την Ακαδημία και όσους και όσες με βοήθησαν στην μέχρι τώρα διαδρομή μου, σας ευχαριστώ». Και πρόσθεσε κοιτώντας το αγαλματίδιο: «Έχεις πολύ όμορφο πρόσωπο. Καλήνύχτα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos