Οι New York Times ψήφισαν τους 25 καλύτερους ηθοποιούς του 21ου αιώνα

Published: 27 Nov 2020, 17:50
Συντάκτης:

Oι Νew York Times βρίσκονται μάλλον σε αναζήτηση θεμάτων για να κλείσουν την καθημερινή τους ύλη, ειδικά αυτόν τον καιρό που τα καθαρά κινημτογραφικά νέα και γεγονότα είναι σαφώς λιγότερα με την κατάσταση που επικρατεί.

<a href="/en/nea/i-nea-seira-tis-amazon-moiazei-me-zaharoplasteio-me-ithopoioys/59407">Η νέα σειρά της Amazon μοιάζει με... ζαχαροπλαστείο με ηθοποιούς! </a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ νέα σειρά της Amazon μοιάζει με... ζαχαροπλαστείο με ηθοποιούς!

Και αποφάσισαν, έτσι απλά, να αναδείξουν τους 25 καλύτερους ηθοποιούς του 21ου αιώνα, έστω και αν έχουμε διανύσει μόλις το 1/5 της διάρκειάς του.

Με μοναδικό κριτήριο όπως ισχυρίζονται το «υποκριτικό ταλέντο των ηθοποιών που συμπεριλήφθηκαν στην λίστα» και όχι -ας πούμε- την δημοφιλία, τα βραβεία που κέρδισαν ή τις εισπράξεις που έκαναν οι ταινίες τους, τότε υπάρχουν αρκετές ανορθογραφίες στις επιλογές τους.

Με τρανό παράδειγμα τον Κιάνου Ριβς: καλός, πετυχημένος, υπερ-αγαπημένος, αλλά πάνω από τον Γιόακιν Φοίνιξ και τον Ουίλεμ Νταφόε; Η Σίρσα Ρόναν πάνω από την Τζουλιάν Μουρ ή την Τίλντα Σουίντον; Επίσης, θα συμφωνήσουμε για τον Σονγκ Κανγκ Χο από τα «Παράσιτα». Μήπως όμως η επιλογή των Ζάο Τάο (Ash is purest white) και Κιμ Μιν Χε (The Handmaiden) ήταν αποτέλεσμα ανάγκης για μεγαλύτερη ασιατική εκπροσώπηση στην λίστα;

Στην κορυφή ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. Γιατί όχι;

Αλλά είναι δυνατόν να λείπει η Μέριλ Στριπ από την λίστα;

Που είναι Κρίστιαν Μπέιλ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζεφ Μπρίτζες, Κέιτ Μπλάνσετ, Γκάρι Όλντμαν, Έιμι Άνταμς;

1. Denzel Washington

2. Isabelle Huppert

3. Daniel Day-Lewis

4. Keanu Reeves

5. Nicole Kidman

6. Song Kang-ho

7. Toni Servillo

8. Zhao Tao

9. Viola Davis

10. Saoirse Ronan

11. Julianne Moore

12. Joaquin Phoenix

13. Tilda Swinton

14. Oscar Isaac

15. Michael B. Jordan

16. Kim Min-hee

17. Alfre Woodard

18. Willem Dafoe

19. Wes Studi

20. Rob Morgan

21. Catherine Deneuve

22. Melissa McCarthy

23. Mahershala Ali

24. Sonia Braga

25. Gael Garcia Bernal

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos