Ο Τόμας Βίντερμπεργκ ετοιμάζει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά

Published: 15 Apr 2021, 13:17
Συντάκτης:

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ επανήλθε στο προσκήνιο για τους πολλούς φέτος (για εμάς, ποτέ δεν το εγκατέλειψε), με το "Another Round", το οποίο επιβραβεύτηκε με δύο οσκαρικές υποψηφιότητες, αυτή της διεθνούς ταινίας (που είναι το ακλόνητο φαβορί) και μια αναπάντεχη για την σκηνοθεσία του. 

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Λεονάρντο Ντι Κάπριο ετοιμάζει το αμερικάνικο "Another Round"

Μια ταινία με ξεκάθαρες αρετές, αλλά και αδυναμίες (για εμάς οι καλύτερες ταινίες του παραμένουν το Festen και το Hunt), για την οποία θα γράψουμε την άποψή μας την 1η Ιουλίου όταν και αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες και όχι νωρίτερα. 

Ο Δανός δημιουργός, στο επόμενο βήμα του, θα πραγματοποιήσει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, με την σειρά "Families like ours" που από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι η θεματική είναι απόλυτα συναφής με τον σινεφιλικό έρωτα του Βίντερμπεργκ για τα πάθη και τις εντάσεις των ενδοοικογενειακών σχέσεων. Θα εξελίσσεται στην καλοκαιρινή Δανία, όπου μια τεράστιων διαστάσεων πλυμμήρα ανατρέπει τα πάντα. Οι άνθρωποι πρέπει να αποχαιρετίσουν ό,τι αγαπούν και αναπροσαρμόσουν ζωές και συνήθειες.

Οι εύποροι οικονομικά αποδρούν σε πιο πλούσιες χώρες, οι υπόλοιποι αναγκάζονται να επιβιώσουν σε πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Οικογένειες διαλύονται, φίλοι αποχωρίζονται και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση χάους. Μια σειρά που σύμφωνα με τους παραγωγούς "γράφτηκε πριν την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά πλέον αποκτά έναν αλληγορικό και σίγουρα πιο επίκαιρο από ποτέ, χαρακτήρα, τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία και αλληλοβοήθεια για την επιβίωση". 

Η σειρά (6 επεισοδίων) θα γίνει για την δανέζικη τηλεόραση TV2, ενώ ο Βίντερμπεργκ ανέλαβε μαζί με τον Μπο Χάνσεν την συγγραφή του σεναρίου: οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ξανά στην πρώτη μεγάλου μήκους του Δανού, "The biggest heroes"

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο