Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ είναι ειδικός για την κρίση του κορονοϊού

Published: 18 Apr 2020, 18:16
Συντάκτης:

Ο Steven Soderbergh βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων λόγω της προφητικής ταινίας του «Contagion» που μιλούσε για μία πανδημία, κάτι που φέρνει στο μυαλό, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ταινία, την συνθήκη που ζούμε με την πανδημία του Covid-19. Ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος Scott Z. Burns είχαν μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα μιλώντας με ειδικούς. Τώρα η Ένωση Σκηνοθετών στην Αμερική βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο για την επαναφορά της κινηματογραφικής βιομηχανίας όταν πλέον αντιμετωπιστεί η πανδημία και τελειώσει η καραντίνα.

<a href="/en/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Ο Soderbergh επελέγη να είναι επικεφαλής μιας επιτροπής που θα προσπαθήσει να αναζητήσει τρόπους για την καλύτερη επαναφορά στην πραγματικότητα όταν πλέον η πανδημία έχει κάνει τον κύκλο της. Θα μιλήσουν μάλιστα με επιστήμονες ώστε να βρουν τους σωστούς τρόπους που θα μπορέσουν πλέον να γίνονται οι κινηματογραφικές παραγωγές. Η ανακοίνωση της σύστασης της επιτροπής έγινε από τον πρόεδρο της Ένωσης Σκηνοθετών, Thomas Schlamme και τον Russell Hollander όπου  μεταξύ άλλων ανέφεραν «το βασικό θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι το πότε θα επιστρέψουμε στην δουλειά και πώς θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ασφαλές. Να είστε σίγουροι, αυτό είναι κάτι που ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να το σκεφτούμε. Παρόλο που δεν έχουμε απάντηση ως προς το πότε θα ξαναρχίσει η παραγωγή, λαμβάνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε πώς μπορούμε να είμαστε ασφαλείς όταν συμβεί. Μια εθνική επιτροπή του συμβουλίου, με επικεφαλής τον Steven Soderbergh και με μέλη όλων των κατηγοριών, έχει διοριστεί για να εξετάσει διεξοδικά τα ζητήματα που τίθενται και να υποβάλει συστάσεις στο διοικητικό συμβούλιο».

Το άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά την κινηματογραφική εμπειρία καθαυτή, όσον αφορά τους θεατές όταν επιστρέψουν πάλι στις αίθουσες. Γι αυτό δήλωσαν πως «μιλώντας για το ότι όλοι επιστρέφουμε στη δουλειά, έχει οριστεί μια δεύτερη επιτροπή του εθνικού συμβουλίου για να επικεντρωθεί στη διατήρηση της κινηματογραφικής εμπειρίας, έτσι ώστε όταν είναι ασφαλές, οι ταινίες μεγάλου μήκους που προορίζονται να προβληθούν σε μια μεγάλη οθόνη θα έχουν αυτή την ευκαιρία» πρόσθεσαν. «Η επιτροπή, που αποτελείται από σκηνοθέτες μεγάλου μήκους, βοηθούς σκηνοθέτες και διευθυντές παραγωγής θα αρχίσει να εργάζεται τώρα για να εξετάσει τρόπους για την προώθηση αυτής της ασφαλούς επιστροφής στην κινηματογραφική έκθεση που είναι τόσο σημαντική για τον πολιτισμό και την τέχνη μας». Μιας και στις ΗΠΑ η απαγόρευση κοντινής επαφής θα αρχίσει να υποχωρεί σε ένα μήνα από τώρα, ήδη θα πρέπει να στήνεται σιγά σιγά η νέα συνθήκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos