O Κουέντιν Ταραντίνο και ο δικός του "Rambo"

Published: 6 Aug 2021, 19:00
Συντάκτης:

Ο Quentin Tarantino είναι γνωστός λάτρης του σινεμά, πέρα από δημιουργός ταινιών, και μάλιστα τώρα γράφει ένα βιβλίο με τον τίτλο Cinema Speculation. Μαθαίνουμε λοιπόν την πρόθεση του αμερικανού σκηνοθέτη να κάνει μια ταινία Rambo που θα ήταν πιο συγγενική με το First Blood, το βιβλίο του 1972 που μεταφέρθηκε στο σινεμά το 1982 με τον Sylvester Stallone. Στην υποθετική αυτή ταινία που θα ήθελε να σκηνοθετήσει ο Tarantino πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είχαν ο Adam Driver και ο Kurt Russell.

<a href="/en/nea/o-koyentin-tarantino-den-tha-skinothetisei-movie-critic/69775">Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετήσει το "Τhe movie critic"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετήσει το "Τhe movie critic"

Ο Tarantino πάντως δεν έχει και πολλές ακόμα ευκαιρίες για να κάνει τον δικό του Rambo, μιας και σύμφωνα με τις περιβόητες δηλώσεις του θα αποσυρθεί έπειτα από την δέκατη ταινία του, που είναι ακριβώς η επόμενη, αν ένατη λογαριάσουμε το Once Upon a Time in Hollywood και δεν θεωρήσουμε ως δύο ταινίες τα δύο Kill Bill, με τον σκηνοθέτη πάντα να τα υπολογίζει ως μια ταινία (άλλωστε ως μια δημιουργήθηκαν και έσπασαν σε δύο λόγω της διάρκειάς τους). Πάντως έχει κάνει πολλές δηλώσεις σχετικά με ταινίες που θα ήθελε να σκηνοθετήσει οπότε είναι αβέβαιο τι θα επιλέξει τελικά. Προς το παρόν είναι στην φάση που η τελευταία του ταινία μετατρέπεται σε βιβλίο.

«Αν ήθελα απλώς να κάνω μια καλή ταινία, που ήξερα ότι θα ήταν καλή, θα έπαιρνα το μυθιστόρημα του David Morrell, First Blood και θα έκανα το μυθιστόρημα. Όχι την  ταινία που έγινε από το First Blood. Θα έκανα το μυθιστόρημα. Και ο Κερτ Ράσελ θα έπαιζε τον σερίφη και ο [Άνταμ Ντράιβερ] τον Ράμπο. Κάθε φορά που το διαβάζω, ο διάλογος είναι τόσο φανταστικός στο μυθιστόρημα του David Morrell που τον διαβάζετε δυνατά. Θα ηταν τοσο καλο. Τώρα όμως θέλω να κάνω περισσότερα από αυτό» αναφέρει ο δημιουργός σχετικά με το προαναφερθέν πλάνο του. Σίγουρα θα βλέπαμε έναν διαφορετικό Ράμπο από του Stallone, ίσως πιο δραματικό να επιστρέφει στις ρίζες του και στις απαρχές του, με τον Driver να ξαφνιάζει στο πρώτο άκουσμα ως επιλογή, αλλά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μένει να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει ο Tarantino μέσα στα επόμενα χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos