Ο Χανς Ζίμερ αποθεώνει έναν απίστευτο Ουκρανό πιανίστα

Published: 26 Mar 2022, 12:50
Συντάκτης:

H μουσική συγκινεί και αφυπνίζει. Συμβολίζει και ταρακουνά συνειδήσεις.

<a href="/en/nea/o-hans-zimer-allazei-ton-tropo-poy-akoygontai-ta-ilektrokinita-aytokinita/62724">Ο Χανς Ζίμερ αλλάζει τον τρόπο που ακούγονται τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Χανς Ζίμερ αλλάζει τον τρόπο που ακούγονται τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Ο Χανς Ζίμερ συνειδητοποίησε το μεγαλείο της μουσικής που έχει συνθέσει ο ίδιος, αλλά και την αφοπλιστικά ηρωική κίνηση ενός Ουκρανού πιανίστα.

Ο Γερμανός συνθέτης βρίσκεται σε περιοδεία και χθες διέκοψε την συναυλία στο Λονδίνο για να τιμήσει τον νεαρό Άλεξ, προβάλλοντας το βίντεο που ανέβηκε στο Instagram και που κατά την διάρκεια του οποίου έπαιζε στο πιάνο καταμεσής της κεντρικής πλατείας, στον δρόμο το κυρίως θέμα («Time») από το Inception του Κρίστοφερ Νόλαν (που έχει συνθέσει ο Ζίμερ) και ενώ ακούγονταν οι σειρήνες που προειδοποιούσαν για αεροπορική επιδρομή των Ρώαων στο Κίεβο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex (@alexpian_official)

Το βίντεο ανέβασε ο φωτογράφος του National Geographic, Τζον Σντανμέγιερ, αποθεώνοντας τον Ουκρανό πιανίστα, σχολιάζοντας: «Μια παθιασμένη αντίδραση απέναντι στον φόβο και τον πόλεμο… Συγκλονιστικό…»

Ο ίδιος ο Ζίμερ έδειξε το βίντεο στο κοινό της συναυλίας και μάλιστα έστειλε και ο ίδιος ένα προσωπικό μήνυμα στον Ουκρανό αρχιδάτο καλλιτέχνη.

«Γεια σου, Άλεξ. Είμαι απλά σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο ερμήνευσες το «Time» στην εποχή μιας μεγάλης κρίσης. Είμαι έκπληκτος με αυτό που έκανες με την μουσική. Ανεβάζει το ηθικό των Ουκρανών. Είμαστε δίπλα σου. Θα παίξουμε το «Time» απόψε για εσένα. Πάντα θα παίζουμε το «Time» για εσένα. Σε ευχαριστώ».
Το βίντεο αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό, ανατριχιαστικό:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos