Ο Γιώργος Λάνθιμος αποθεώνει το "Uncut Gems"

Published: 24 Dec 2019, 16:19
Συντάκτης:

Εγκωμιαστικά ήταν τα λόγια που επέλεξε ο Γιώργις Λάνθιμος στο πλαίσιο του “Directors on Directors” του περιοδικού Variety για την νέα ταινία των αδερφών Σάφντι με τίτλο “Uncut Gems” η οποία μαζεύει όλο και περισσότερα βραβεία ενώ μάγεψε με τα 105,000 δολάρια κατά μέσο όρο στις Αμερικανικές αίθουσες.

<a href="/en/nea/dear-god-parthenon-still-broken-proto-fotografiko-vivlio-toy-giorgoy-lanthimoy/69822">«Dear God, the Parthenon is still broken»: To πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑ«Dear God, the Parthenon is still broken»: To πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Ο σκηνοθέτης των “The Lobster” και “The Favourite” σημείωσε ότι: «Ο Μπεν και ο Τζος Σάφντι χρησιμοποιούν στο “Uncut Gems” όλα τα στοιχεία που λάτρεψα στις προηγούμενες ταινίες τους αλλά σε υψηλότερο επίπεδο, καταλήγοντας έτσι σε μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Υπάρχει και αγωνιώδης πλοκή και πολύπλοκοι χαρακτήρες και υψηλά ρίσκα αλλά το κυριότερο είναι ότι υπάρχει η αίσθηση ότι βλέπεις κάτι άνευ προηγουμένου».

Ο Λάνθιμος τόλμησε να παρομοιάσει το “Uncut Gems” «σαν ταινία του Ρόμπερτ Άλτμαν υπό την επήρεια LSD» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «οι αδερφοί Σάφντι δημιούργησαν -όπως κάνουν συνήθως- έναν δικό τους ολοκληρωμένο κόσμο μέσα στην πραγματικότητα της Συνοικίας Διαμαντιών στην Νέα Υόρκη».

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά το “Good Time” οι σκηνοθέτες στράφηκαν στην ιστορία ενός νευρωτικού Νεοϋορκέζου κοσμηματοπώλη που σταδιακά τον καταβάλλει ο εθισμός του στον τζόγο. Τον χαρακτήρα υποδύεται ο Άνταμ Σάντλερ με δυνατή ερμηνεία σύμφωνα με πολλούς και σημαντικές πιθανότητες στα Όσκαρ αν και στις Χρυσές Σφαίρες αγνοήθηκε.

Την ερμηνεία του επαίνεσε και ο Λάνθιμος την οποία ξεχωρίζει μαζί με αυτές στα “Punch Drunk Love” και “The Meyerowitz Stories” τονίζοντας πως «είναι σπουδαίος ηθοποιός και ήταν η πλέον κατάλληλη επιλογή για τον ρόλο. Τελικά, αυτό που μένει από την ταινία είναι η ικανότητα του Μπεν και του Τζος να αφηγούνται ιστορίες όπου το ανθρώπινο στοιχείο κυριαρχεί και τα πάντα παίρνουν τον δρόμο τους. Ακόμα και για τους αγαπημένους προβληματικούς χαρακτήρες που βλέπουμε στις πιο ντροπιαστικές στιγμές τους.»

Το “Uncut Gems” είχε τραβήξει ήδη την προσοχή μας αλλά μετά τις δηλώσεις Λάνθιμου σίγουρα θα το περιμένουμε με μεγαλύτερη αγωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos