Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ετοιμάζει επετειακή version του "Αποκάλυψη Τώρα"

Published: 7 Apr 2019, 17:03
Συντάκτης:

Μόλις πριν λίγα 24ωρα σας γράψαμε για την επίσημη επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Φράνσις Φορντ Κόπολα για την πιο μεγαλεπήβολη ταινία της καριέρας του, το «Megalopolis» που ετοιμάζεται να μπει στα αρχικά στάδια παραγωγής.

<a href="/en/nea/koryfaioi-skinothetes-spoydaies-amerikanikes-tainies-afieroma-ston-kopola/69737">«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Κόπολα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Κόπολα

Ο 80χρονος σπουδαίος δημιουργός μας ετοιμάζει και άλλη μια έκπληξη όμως, που αφορά σε ένα από τα αριστουργήματά του.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Αποκάλυψη Τώρα» που σκηνοθέτησε βασισμένος στο «Καρδιά του Σκότους» του Joseph Conrad και για να το γιορτάσει, έχει ετοιμάσει το «Final Cut» της ταινίας για να προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca της Νέας Υόρκης, στις 28 Απριλίου.

Πέραν της πρωτότυπης έκδοσης της ταινίας που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1979, το 2001 κυκλοφόρησε μια «Redux» έκδοση της επική ταινίας, με σχεδόν μια ώρα επιπλέον σκηνών, ενώ υπάρχει ένα workprint διάρκειας 289 λεπτών που δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα. Παραμένει άγνωστο τι έχει αλλάξει ο Coppola για την «τελική εκδοχή» της αριστουργηματικής ταινίας, όμως η σελίδα του φεστιβάλ εστιάζει στα τεχνικά στοχεία, αφού αποκαλύπτει πως έχει γίνει αποκατάσταση σε 4K Ultra HD από το πρωτότυπο αρνητικό φιλμ.

Στην ταινία του Coppola πρωταγωνίστησαν οι Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Albert Hall, Laurence Fishburne και Dennis Hopper. Το «Αποκάλυψη Τώρα» τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ στα Όσκαρ κέρδισε τα βραβεία καλύτερης φωτογραφίας και ήχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos