Ο Αλεχάντρο Ινιάριτου επιστρέφει 7 χρόνια μετά

Published: 28 Apr 2022, 14:04
Συντάκτης:

O Aλεχάντρο Ινιάριτου επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά από 7 χρόνια και ταυτόχρονα επιστρέφει στις ρίζες, όπως έκανε ο Αλφόνσο Κουαρόν με το «Roma».

<a href="/en/nea/o-tom-kroyz-sti-nea-tainia-toy-alehantro-iniaritoy/69490">O Tομ Κρουζ στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Tομ Κρουζ στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου

Ο βραβευμένος με 4 Όσκαρ Μεξικανός δημιουργός ετοιμάζει το «Bardo (Or False Chronicle Of A Handful Of Truths)», με το οποίο γυρίζει στο Μεξικό σκηνοθετώντας ολόκληρη ταινία για πρώτη φορά μετά το «Amores Perros» του 2000.

Το Netflix αγόρασε την ταινία, παρά τα πρόσφατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και αναμένεται να την διανείμει στις αίθουσες πριν κάνει την πρεμιέρα της στην διαδικτυακή πλατφόρμα, προφανώς προσδοκώντας σε πιθανή οσκαρική διάκριση.

Η ταινία αφορά σε «ένα χρονικό αβεβαιοτήτων, όπου ο κεντρικός ήρωας, ένας αναγνωρισμένος Μεξικανός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας, επιστρέφει στην πατρίδα του για να έρθει αντιμέτωπος με την ταυτότητά του, τις οικογενειακές σχέσεις, το παρελθόν και τη νέα πραγματικότητα της χώρας του».

Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Ντάνιελ Χιμένεθ Κάτσο («Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, «Zama», «Memoria», «Blancanieves»), στο σενάριο ο Ινιάριτου θα δουλέψει ξανά με τον στενό συνεργάτη του (στα Βiutiful & Birdman) Νίκολας Τζιακομπόνε, ενώ θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον διευθυντή φωτογραφίας Ντάριους Κόντζι (Seven, Funny Games, Midnight in Paris).

Ένα από τα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς.

Update: Μετά την χλιαρή υποδοχή και τις μέτριες κριτικές στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, ο Ινιάριτου αποφάσισε να μοντάρει ξανά το φιλμ (και αυτό τις περισσότερες φορές μόνο καλό δεν είναι), να προσθέσει μεν μια νέα σκηνή, αλλά να κόψει συνολικά 22 λεπτά, κατεβάζοντας τη συνολική διάρκεια σχεδόν στις 2,5 ώρες. Το τρέιλερ πάντως τα έχει... όλα και είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, ενώ το φιλμ θα στριμάρει στο Netflix 16 Δεκεμβρίου και μία ή δύο εβδομάδες νωρίτερα θα βγει και στις αίθουσες, λογικά και στις ελληνικές

Update: Ο Ινιάριτου συντομεύει κατά 22 ολόκληρα λεπτά το αμφιλεγόμενο «Bardo» του και κυκλοφορεί νέο τρέιλερ και πόστερ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos