Το Midnight Express επιστρέφει για 3η χρονιά

Published: 4 Oct 2019, 16:56
Συντάκτης:

To Midnight Express είναι μια προσπάθεια που αξίζει να στηρίξετε, διότι είναι φτιαγμένη από μεράκι και καύλα για σινεμά.

<a href="/en/nea/midnight-express-paroysiazei-white-dog/69524">Το Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express συνεχίζονται για 3η χρονιά και φέτος στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ και την εγκαινιάζουν αύριο Σάββατο 5/10/19 με το "The Thing" του Τζον Κάρπεντερ. 

Μια ταινία που αποτελούσε μόνιμο αίτημα του κοινού και που προβάλλεται σε πλήρως αποκατεστημένη κόπια.

H ιστορία πίσω από την ταινία ξεκινά το 1938, όταν ο διάσημος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Τζον Κάμπελ Τζούνιορ πρωτοκυκλοφόρησε το pulp μυθιστόρημα “Who Goes There?”. Το βιβλίο περιγράφει τα τρομακτικά γεγονότα που συμβαίνουν όταν μια ομάδα επιστημόνων στην Ανταρκτική ανακαλύπτει ένα σκάφος εξωγήινης προέλευσης. Το 1951, το έργο του Κάμπελ ενέπνευσε τους Χάουαρντ Χοκς και Κρίστιαν Νάιμπαϊ που δημιούργησαν το φιλμ «The Thing From Another World», κάνοντας ένα σαφή παραλληλισμό της αρχικής ιστορίας με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Τριάντα χρόνια μετά, το 1982, ο Τζον Κάρπεντερ επέστρεψε στο βιβλίο του Τζον Κάμπελ για να δημιουργήσει το φιλμ «Η Απειλή» (The Thing, 1982), ένα κλασικό θρίλερ που ενέπνευσε γενιές ολόκληρες κινηματογραφιστών αλλά και κινηματογραφόφιλων.



Η ταινία αν και υποτιμημένη και εισπρακτικά αποτυχημένη όταν κυκλοφόρησε, τώρα πια θεωρείται μια από τις κορυφαίες - αν όχι η κορυφαία - του δημιουργού της, ένα απόλυτο cult classic, σημείο αναφοράς για πολλούς σκηνοθέτες του Φανταστικού. Φιλμ κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας, έμεινε στην ιστορία και για τα απίστευτα και ρεαλιστικής ακρίβειας ειδικά εφέ του - ένα γαϊτανάκι βίαιων οραμάτων που αγγίζουν - και ξεπερνούν - τα όρια του σουρεαλισμού.

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ. Παίζουν: Κέρτ Ράσελ, Κιθ Ντεϊβιντ, Τ.Κ Κάρτερ. Μουσική: Ένιο Μορικόνε. Διάρκεια:109 λεπτά
Ααβόρα. Ιπποκράτους 180 - ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι. Τηλ:21064623271. Ωρα έναρξης: 00:30 μετά τα μεσάνυχτα. Τιμή εισιτηρίου:5 ευρώ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos