Μάρτιν Σκορσέζε και Πολ Σρέιντερ ετοιμάζουν σειρά για την προέλευση του Χριστιανισμού

Published: 24 Apr 2021, 01:56
Συντάκτης:

Το δίδυμο των Μάρτιν Σκορσέζε και Πολ Σρέιντερ που έγραψε κινηματογραφική ιστορία στα 70s επανέρχεται για μια νέα συνεργασία. Ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος,αντίστοιχα, του “Ταξιτζή”, του “Οργισμένου Ειδώλου” και του “Τελευταίου Πειρασμού”, ετοιμάζουν μια σειρά που θα διατεθεί μέσω streaming και θα αφορά την προέλευση του χριστιανισμού. Τ

<a href="/en/nea/o-martin-skorseze-perna-mprosta-apo-tin-kamera/69484">O Mάρτιν Σκορσέζε περνά μπροστά από την κάμερα!</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Mάρτιν Σκορσέζε περνά μπροστά από την κάμερα!

ο νέο αυτό αποκαλύφθηκε δια στόματος του ίδιου του Σρέιντερ, στα πλαίσια μιας νέας συνέντευξής του από δημοσιογράφο του “The New Yorker”. Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης αυτής αφορά την άποψη του Σρέιντερ για τους streaming κολοσσούς, όπως το Netflix, μια πλατφόρμα την οποία έχει αγκαλιάσει ο Σκορσέζε, αρχής γενομένης από το “The Irishman”. Όταν λοιπόν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος (υπενθυμίζουμε εδώ ότι η τελευταία του ταινία ήταν το εξαιρετικό “First Reformed”) ρωτήθηκε εάν έχει σκεφτεί ποτέ να αναλάβει κι αυτός κάποιο streaming project, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει ήδη! Συγκεκριμένα, είπε το εξής:

“Ναι, ο Σκορσέζε κι εγώ ήδη προγραμματίζουμε κάτι. Και είναι… θα είναι μια σειρά τριών ετών για την προέλευση του χριστιανισμού. Είναι βασισμένη στους Αποστόλους και τα Απόκρυφα Ευαγγέλια. Ονομάζεται ‘Οι Απόστολοι και τα Απόκρυφα Ευαγγέλια’. Όλοι γνωρίζουν την Καινή Διαθήκη,αλλά κανείς δεν γνωρίζει τα Απόκρυφα. Και πίσω στον 1ο αιώνα μ.Χ. δεν υπήρχε Καινή Διαθήκη, υπήρχαν μόνο κάποιες ιστορίες. Κάποιες από αυτές ήταν αληθινές, κάποιες όχι και κάποιες ήταν πλαστογραφημένες.”

Δήλωσε επίσης ότι σειρά θα είναι δραματοποιημένη, στο ύφος του “Τελευταίου Πειρασμού”.

Αυτή δεν είναι βέβαια η μόνη ενασχόληση των δύο σπουδαίων κινηματογραφιστών. Ο Σκορσέζε ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα γυρίσματα για τη νέα του ταινία, για λογαριασμό της Apple, η οποία θα έχει τίτλο “Killers of the Flower Moon” και θα είναι ένα western με πρωταγωνιστές τους διαχρονικούς “μούσους” του σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο Σρέιντερ λογικά ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη τελευταία του ταινία, “The Card Counter,” σε κάποιο από τα επερχόμενα κινηματογραφικά φεστιβάλ του 2021. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Όσκαρ Άιζακ (“Ex Machina”), στον ρόλο ενός χαρτοπαίκτη που ενώνει τις δυνάμεις του με έναν νεαρό άντρα για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με έναν κοινό εχθρό τους. Ο Σκορσέζε μάλιστα βοήθησε τον φίλο και συνεργάτη του να ολοκληρώσει τα γυρίσματα της ταινίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας λόγω COVID-19.

“Είχα να γυρίσω πέντε βασικές σκηνές διαλόγου ανάμεσα στους κεντρικούς χαρακτήρες της ταινίας. Στο μεταξύ, έκανα ένα online screening της ταινίας σε συγκεκριμένους ανθρώπους, των οποίων τη γνώμη σέβομαι, όπως ο Σκορσέζε, που είναι και εκτελεστικός παραγωγός της. Και τους είπα τα εξής: ‘Πρέπει να γυρίσω άλλες πέντε σκηνές. Μπορώ να τις ξαναγράψω. Τι λείπει; Τι πρέπει να προσθέσω; Πώς πρέπει να τις γράψω;’” είπε ο Σρέιντερ σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times.

Ο Σκορσέζε έδωσε στον Σρέιντερ το feedback που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τις σκηνές, τις οποίες ξανάγραψε ακολουθώντας τις συμβουλές του φίλου του, καθώς τον βοήθησαν να καταλάβει τι είναι αυτό που του έλειπε.

“Δεν θα είχα καταλάβει τι λείπει αν τις γύριζα αμέσως. Θα το καταλάβαινα στο post production. Και τότε απλά θα γυρνούσα γύρω γύρω στο δωμάτιο και θα καταριούμουν τον εαυτό μου, θα ευχόμουν να είχα την ευκαιρία να ξαναγυρίσω κάποιες σκηνές!”, συμπλήρωσε.

Με λίγα λόγια, Σκορσέζε + Σρέιντερ = Παρεάκι Καλύτερο από το Δικό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos