ΣΕΙΡΕΣ

«Manifest» season 4: Οι αποκαλύψεις ξεκινούν και όλα αρχίζουν να συνδέονται

Published: 6 Dec 2022, 13:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Τα γεγονότα της 4ης σεζόν ξεκινούν δύο χρόνια μετά το cliffhanger του φινάλε της 3ης σεζόν, όταν η Grace δολοφονήθηκε από την Angelina, η οποία απήγαγε την κόρη του Ben και της Grace, την Eden. Η ανελέητη αναζήτηση του Ben για την Eden έχει καταλήξει στο κενό και η Michaela κάνει πλέον ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποτρέψει την επικείμενη ημέρα θανάτου των μελών της οικογένειάς της που απέχει, πλέον, μόλις ενάμιση χρόνο.

<a href="/en/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Άποψη: Το πρώτο μέρος της 4ης και τελευταίας σεζόν αποτελείται από δέκα επεισόδια που δεν θα απογοητεύσουν κανέναν. Οι σεναριογράφοι έχουν αρχίσει να δένουν όλες τις εκκρεμότητες και οι αποκαλύψεις για το τι συνέβη από την αρχή ξεκινούν.

Το πρώτο επεισόδιο βρίσκει τον Ben να ψάχνει αδιάκοπα για τη χαμένη κόρη του. Με τον Ben να έχει χάσει τον εαυτό του από τον πόνο της απώλειας, η Michaela γίνεται ο κυβερνήτης της Λέμβου για όλους. Ο Vance και η Saanvi συνεχίζουν τη μυστική έρευνα για την πτήση 828. O Cal και η Olive έχουν μεγαλώσει και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις απώλειες. Σε αυτή τη σεζόν, βλέπουμε, επίσης, ολόκληρη την οικογένεια Stone να ζει μαζί και τον Zeke να είναι ένα σταθερό στήριγμα για όλους, αφού η αναπτυγμένη του ενσυναίσθηση βοηθάει να επικρατεί η λογική. Οι δραστηριότητες των επιβατών της πτήσης 828 παρακολουθούνται από τις αρχές και οι επιβάτες περνούν πια από μηνιαίο έλεγχο σχετικά με το αν έχουν παραισθήσεις.

Το καλό με αυτήν τη σεζόν είναι ότι, εκτός από την οικογένεια Stone, εστιάζει και σε χαρακτήρες που αγνοήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια. Τα «καλέσματα» είναι τώρα πιο έντονα, ένας πιο σκοτεινός τόνος επικρατεί και τα γκρίζα flashbacks με τον καιρό που μεσολάβησε από τον θάνατο της Grace και την απαγωγή της Eden όχι μόνο λειτουργούν επεξηγηματικά, αλλά είναι και φορτισμένα συναισθηματικά. Η προσπάθεια των πρωταγωνιστών να ξεπεράσουν την ημερομηνία του θανάτου γίνεται ένας αγώνας δρόμου, όλα εξελίσσονται ταχύτατα και η αγωνία μεγαλώνει από επεισόδιο σε επεισόδιο.

Η Melissa Roxburgh ως Michaela και ο Josh Dallas ως Ben παραμένουν εξαιρετικοί και αγαπημένοι. Ειδικά η απεικόνιση του Ben ως εξαθλιωμένου πατέρα μετά την απαγωγή της κόρης του είναι συγκινητική. Ο JR Ramirez, ως Jared δίνει ξανά τη γεμάτη ενέργεια, βοήθεια και κατανόηση ερμηνεία που αναμένουμε.

Περισσότερο από ένα μυστήριο, αυτή η σειρά έχει να κάνει με απλούς ανθρώπους που ενώνονται για να εργαστούν για έναν κοινό σκοπό που είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει και να αποκρυπτογραφήσει κανείς. Η πλοκή βρίσκεται σε μια φάση όπου όλα πλησιάζουν προς ένα -ελπίζουμε- ικανοποιητικό κλείσιμο.

Τα στοιχεία που μοιάζουν με τον "Κώδικα Ντα Βίντσι" και τα οποία η σειρά συνεχίζει να μας πετάει είναι σίγουρα ένα από τα highlights αυτής της σεζόν. Και εμείς δεν έχουμε παρά να κάτσουμε αναπαυτικά και να την απολαύσουμε με τα επεισόδια να παίζουν -ιδανικά- back to back…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos