ΣΕΙΡΕΣ

"Manifest" season 3: Δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία

Published: 11 Jul 2022, 14:03
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ενώ η οικογένεια Stone προσπαθεί να κρατήσει τους φίλους της ασφαλείς και να κάνει τους εχθρούς της να πιστέψουν το απίστευτο, οι νέες προκλήσεις θα δοκιμάσουν την εμπιστοσύνη τους στα καλέσματα, αλλά και του ενός στον άλλον. Το να παραμείνουν ενωμένοι είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς όσα συμβαίνουν μοιάζουν να συνδέονται με ένα μεγαλύτερο σχέδιο που τους αφορά όλους.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Η τρίτη σεζόν του Manifest στριμάρει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Netflix, μπαίνοντας κατευθείαν στη λίστα παρακολούθησης των περισσότερων συνδρομητών. Το πρώτο επεισόδιο βρίσκει τη Michaela και τον Zeke να απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ένα ειδυλλιακό μέρος. Το ταξίδι του μέλιτος, όμως, διακόπτεται όταν τα καλέσματα επιστρέφουν…

Και δεν είναι οι μόνες επιστροφές. Οι σκιές που απειλούν τον Cal επιστρέφουν και αυτές δίνοντας μια γερή ανατροπή στην εξέλιξη της ιστορίας, αλλά την ιδέα της εξιλέωσης ως μια ισχυρή εξήγηση σχετικά με την πτήση 828. Πλέον, περισσότεροι επιβάτες έχουν προστεθεί στα καλέσματα και οι πρωταγωνιστές τους βοηθούν να τα ολοκληρώσουν. Όλοι σταδιακά αντιλαμβάνονται πως θέλει ομαδική προσπάθεια για να φτάσουν μέχρι την ημερομηνία του θανάτου τους και να εξιλεωθούν.

Η σειρά διαθέτει ακόμα πολύ από το μυστήριο για το οποίο αγαπήθηκε. Οι χαρακτήρες συνεχίζουν να ωριμάζουν και να εξελίσσονται και, φυσικά, οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας Stone είναι για ακόμα μια φορά ο άξονας γύρω από τον οποίο διαδραματίζονται και ξετυλίγονται όλες οι υπόλοιπες ιστορίες. Οι διάλογοι είναι καλογραμμένοι και το σενάριο διατηρεί το μεγαλύτερο ατού του: δεν περιπλέκεται ασύστολα και επιτηδευμένα και έτσι καταφέρνει να μην χάνει τη ροή και τον στόχο του.

Το Manifest έχει περάσει από πολλά κενά αέρος από την πρώτη φορά που προβλήθηκε.

Αρχικά, το NBC το προμόταρε ως το νέο “Lost”, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες. Ύστερα από την πρώτη σεζόν οι αρνητικές κριτικές άρχισαν να γίνονται περισσότερες από τις θετικές και έτσι μετά την ολοκλήρωση της τρίτης σεζόν το NBC αποφάσισε να κόψει τη σειρά.

Η σανίδα σωτηρίας ήρθε από το Netflix που αφουγκράστηκε τους θεατές και το hashtag #savemanifest και υποσχέθηκε μια 4η σεζόν με ένα δυνατό φινάλε για τη σειρά.

Η αλήθεια είναι πως το Manifest ή θα σου αρέσει ή θα το βρεις βλακεία. Εμείς κρατάμε πως είναι μια σειρά μυστηρίου με υπερφυσικές προεκτάσεις, που δεν προσκολλάται στο θρησκευτικό κομμάτι, αλλά βάζει στο μυαλό μας την ιδέα μιας δεύτερης ευκαιρίας έτσι όπως θα την επιθυμούσαμε για να κάνουμε «τα πράγματα σωστά» αυτή τη φορά. Με αυτή την έννοια και με ένα νέο cliffhanger σε κάθε επεισόδιο, από εμάς έχει σίγουρα +1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos