ΣΕΙΡΕΣ

"Letter for the King" season 1: Εφηβικό GoT

Published: 31 Mar 2020, 15:15
Συντάκτης:

Τα βασίλεια του Unauwen και Dagonaut κατάφεραν, χάρη στον πρίγκηπα Viridian, να νικήσουν στο πόλεμο κατά του βασιλείου Eviellan. Ωστόσο για τον Viridian, ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει και ο νεαρός, κάπως άτσαλος επίδοξος ιππότης Tiuri, αναλαμβάνει να παραδώσει στο βασιλιά του Unauwen, ένα γράμμα που αποκαλύπτει τα σχέδια του ιού του, ώστε να σωθούν τα δύο βασίλεια.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Η νέα σειρά φαντασίας του Netflix, είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Ολλανδής Tonke Dragt, τα οποία μάλιστα είχαν προσαρμοστεί και για τη μεγάλη οθόνη σε μία ταινία Ολλανδικής παραγωγής του 2008. Η φιλόδοξη αυτή παραγωγή, τιμά όλα τα χαρακτηριστικά του είδους, και διηγείται μία ιστορία με προφητείες, για το πεπρωμένο ενός απίθανου ήρωα και μία απροσδιόριστη σκοτεινή απειλή, στο πρόσωπο ενός λίγο emo, σιωπηλά απειλητικού πρίγκηπα.

Το Letter for the king, στοχεύει ξεκάθαρα σε κοινό μικρότερης ηλικίας, με ελάχιστη βία, νεαρούς πρωταγωνιστές και κατάλληλη γλώσσα, σαν ένα κατάλληλο για όλους game of thrones.

Δυστυχώς, ίσως εξαιτίας της λίγο διεκπεραιωτικής σκηνοθεσίας, ή της τάσης του να προσπερνά γρήγορα τι πιο συναισθηματικές στιγμές του, σίγουρα εξαιτίας της πιο βαριεστημένης μάχης που έχουμε δει ποτέ, την οποία μας επιφυλάσσει για το φινάλε, το Letter for the King, αφήνει την αίσθηση ότι είναι λιγότερο συναρπαστικό απ΄ ότι θα μπορούσε να γίνει.

Ωστόσο η καλή χημεία ανάμεσα στους χαρακτήρες του, που βοηθά στο να ρέουν αβίαστα οι ατάκες τους, τα άφθονα τοπία με τα σκοτεινά σύννεφα και τους πράσινους λόφους, κάποιες ενδιαφέρουσες ανατροπές και μερικοί πιο πολυδιάστατοι χαρακτήρες, την καθιστούν στο σύνολο της μία ευχάριστη επιλογή για τους λάτρεις του είδους.

Ειδικά για όσους από αυτούς βρίσκονται τώρα στην προεφηβική φάση της ζωής τους, ίσως το Letter for the king αποτελέσει τη σειρά που μετά από χρόνια θα θυμούνται με νοσταλγία.

5 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos