ΣΕΙΡΕΣ

"Let the right one in" season 1: Δράμα και βαμπιρισμός

Published: 9 Nov 2022, 19:32
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η 12 χρονη Έλι ζει μαζί με τον πατέρα της, Μαρκ, ο οποίος φροντίζει να την προμηθεύει με ανθρώπινο αίμα για να ικανοποιεί τις ανάγκες που έχει ως βαμπίρ ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει μία θεραπεία για την κατάστασή της.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

 Άποψη: To “Let the Right One In” (ή όπως το ξέρουμε στα ελληνικά “Άσε το κακό να μπει”) είναι μία δημοφιλής ιστορία βαμπίρ με Σουηδικές ρίζες αλλά και με αμερικανική απήχηση, η οποία οδήγησε στην παραγωγή του Ματ Ριβς με τίτλο “Let Me In". Και οι δύο οι εκδοχές βλέπονται ευχάριστα καθώς λίγο με την fantasy πινελιά, λίγο με το αστυνομικό μυστήριο, η ιστορία υφαίνεται με τρομερό ενδιαφέρον και προκαλεί γνήσια συναισθήματα στο κοινό.

Με την τηλεοπτική του μεταφορά από τον Andrew Hinderaker, γνωστός για τα “Penny Dreadful”, “Away”, αντιλαμβανόμαστε ότι το franchise έχει δυνατότητες σε όλα τα φορμά και με την σωστή καθοδήγηση μπορεί να διανθιστεί σε κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη είναι.

 Εν προκειμένω, στα πρώτα επεισόδια του “Let the Right One In”, πέρα από την γνωστή ιστορία πατέρα και κόρης (πολύ καλές οι ερμηνείες των Ντέμιαν Μπισίρ και Μάντισον Τέιλορ Μπάεζ αντιστίχως)  που προσπαθούν να επιβιώσουν όσο πιο ήσυχα μπορούν χωρίς να κινούν υποψίες για τις ιδιαίτερες ορέξεις της, βλέπουμε κάποια επιπλέον μέτωπα που συμβάλλουν στην πλοκή με πρωτότυπο τρόπο.

 Ο βαμπιρισμός προφανώς μονοπωλεί το ενδιαφέρον αλλά αυτή τη φορά εκτός από ανθρωποκυνηγητό για την απαραίτητη τροφή, υπάρχει και μία ιδιόρρυθμη ιδιωτική έρευνα κατευθυνόμενη από την Κλερ (την οποία υποδύεται η κόρη της Μέριλ Στριπ, Γκρέις Γκάμερ), η οποία προσπαθεί να βρει θεραπεία όπως και ένας βασικός χαρακτήρας που ερευνά όλες τις περίεργες δολοφονίες που έρχονται στο προσκήνιο.

 

Βέβαια, όλες οι επιμέρους ιστορίες δεν προκαλούν ισάξια ένταση, καταφέρνουν όμως να σε ιντριγκάρουν για το πώς τελικά θα συνδεθούν συνολικά κατά την τελική έκβαση. Πάντως, όπως και να είναι αυτή το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε να δούμε μία κορύφωση αστυνομικού δράματος με πολλά διλήμματα και ανατροπές.

 Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι ο Hinderaker θα το καταφέρει, και μάλιστα εύκολα καθώς φαίνεται να γνωρίζει ακριβώς το σημείο στο οποίο θέλει να κατευθύνει την σειρά. Φροντίζει ωστόσο να ανεβάζει τους τόνους μεθοδικά και σταδιακά για να μη χάσει από την αφήγηση και αυτό δουλεύει προς τιμήν του.

To “Let the Right One In” στριμάρει στην Cosmote TV

Πρώτη δημοσίευση: 9 Nov 2022, 19:32
Ενημέρωση: 9 Nov 2022, 19:32
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos