Το λεωφορείο του "Into the wild"... πέταξε

Το λεωφορείο του "Into the wild"... πέταξε
Published: 20 Jun 2020, 20:08
Συντάκτης:

Το εγκαταλελειμμένο λεωφορείο βαθιά στην επαρχιακή Αλάσκα, που έγινε διάσημο από το βιβλίο και την εξαιρετική ομώνυμη ταινία Into the Wild του Σον Πεν με τον Εμίλ Χιρς, αποσύρθηκε για την προστασία της δημόσιας ασφαλείας. Το πράσινο λεωφορείο όπου ο Christopher McCandless πέθανε από ασιτία το 1992, απομακρύνθηκε με ελικόπτερο ώστε να αποτραπεί στους παράτολμους να προσπαθούν να το φτάσουν.

Εδώ και χρόνια, το παρατημένο όχημα προσελκύει τους περιπετειώδεις αυτούς τύπους που χωρίς αναστολές θα προχωρήσουν στη δύσβατη και χωρίς κάλυψη κινητής τηλεφωνίας περιοχή, όπου ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος και τα ποτάμια διαρκώς φουσκωμένα. Κάποιοι επισκέπτες του χρειάστηκε να διασωθούν ενώ κάποιο άλλοι πέθαναν.

ΣΧΕΤΙΚΑSelfie με τον Σον Πεν; 5.000 δολλάριαΝωρίτερα το 2020, πέντε Ιταλοί τουρίστες χρειάστηκαν διάσωση ενώ σε συνδυασμό, με το θάνατο μιας γυναίκας από τη Λευκορωσία πέρυσι, οι τοπικές αρχές έκριναν ως επιτακτική ανάγκη πλέον την απομάκρυνση του οχήματος.

Ο Επίτροπος φυσικών πόρων της Αλάσκας, Corri Feige, ανέφερε πως η εθνική φρουρά της πολιτείας μετακίνησε το φορτηγό σα μέρος εκπαιδευτικής αποστολής, "χωρίς κανένα κόστος στο δημόσιο", ενώ το πλήρωμα φρόντισε να παραμείνει ασφαλής η βαλίτσα του Christopher McCandless η οποία έχει συναισθηματική αξία για την οικογένειά του.


Η ανακοίνωση των αρχών αναφέρει: "Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν τις άγριες περιοχές της Αλάσκας με ασφάλεια και καταλαβαίνουμε πόσο αυτό το λεωφορείο μαγνητίζει την φαντασία του κόσμου. Ωστόσο πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο και σε αποσύνθεση όχημα που προκαλεί επικίνδυνες και πολυδάπανες διασώσεις. Πιο σημαντικά όμως έχει προκαλέσει τον θάνατο καποιων επισκεπτών του."


Ο 24χρονος McCandless από την Βιρτζίνια, αποκλείστηκε στην περιοχή και δε μπορούσε να αναζητήσει βοήθεια λόγω των ορμητικού ποταμού Teklanika. Μέχρι τον θάνατό του, έγραφε στο ημερολόγιό του για τη ζωή του στο λεωφορείο, για 114 ημέρες.

Το απο καιρό παρατημένο λεωφορείο της πόλης Fairbanks city έγινε διάσημο μέσα από το βιβλίο του Jon Krakauer του 1996, Into the Wild και έντεκα χρόνια αργότερα με την ομώνυμη ταινία.Το τμήμα φυσικών πόρων ανέφερε για την ιστορία του οχήματος της εποχης του '40, πως είχε χρησιμοποιηθεί απο μια κατασκευαστική εταιρεία ως κατάλυμα για τους εργάτες που δούλευαν στη διάνοιξη ενός δρόμου της περιοχής. Εγκαταλείφθηκε με το τέλος των εργασιών το 1961.

Τον Μάρτιο, αξιωματούχοι του τοπικού δήμου, περίπου 25 μίλια από το λεωφορείο, ψήφισαν ομόφωνα να απαλλαγούν από αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο