ΣΕΙΡΕΣ

"The Kominsky Method" season 2: Υπέροχο

Published: 19 Mar 2020, 21:53
Συντάκτης:

Ο Μάικλ Ντάγκλας υποδύεται τον Σάντι Κομίνσκι, έναν βετεράνο ηθοποιό ο οποίος είναι καθηγητής υποκριτικής σε δικό του στούντιο και ο Άλαν Άρκιν είναι ο Νόρμαν Νιουλάντερ, ο καλύτερος φίλος του και ατζέντης του, ο οποίος έχει χάσει τη σύζυγό του από καρκίνο, ενώ και οι δύο έχουν από μια κόρη που δεν ζει μαζί τους και για τις οποίες δεν αισθάνονται και ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιλογές τους και τη ζωή τους γενικά.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Έξυπνη και διασκεδαστική και η 2η σεζόν, ποντάρει στην φυσικότητα των ερμηνειών των πρωταγωνιστών της (που σαφώς ενσωματώνουν και κομμάτια της προσωπικής τους ζωής στους ρόλους τους και αρκετά inside jokes) και παράγει αυθεντικό χιούμορ που δεν εκβιάζεται από πουθενά: ούτε καταστάσεις, ούτε ερμηνείες, ούτε σκηνοθετικές μανιέρες. 

Οι δύο τους λόγω της μεγάλης ηλικίας τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, ενώ η φιλία και το δέσιμό τους παραμένουν στενά με έναν γλυκόπικρο τρόπο, παρά τις διαφωνίες τους σε αρκετά θέματα.

Ξεροκέφαλοι και οι δύο, προσπαθούν να ρουφήξουν την ζωή από το μεδούλι, να ζήσουν καταστάσεις, να κάνουν πράγματα που ενδεχομένως δεν αντιστοιχούν στην ηλικία τους, αλλά ποιος λέει ότι ισχύει κάτι τέτοιο στην τελική; Η ζωή είναι πολύ γλυκιά για να την απολαμβάνεις στην ολότητά της και όχι με απαγορεύσεις. Δεν φοβούνται τα γηρατειά, αλλά στην ουσία τα τρολάρουν, έστω και αν η πραγματικότητα ορισμένες φορές τους προσγειώνει. Νοσταλγούν, αλλά δεν αμπελοφιλοσοφούν με απελπισία.

Γυναικάς και ονειροπόλος για συνέχεια της καριέρας του ο ένας, γκρινιάρης και πικρόχολος ο άλλος, χωρίς να μπορεί να ξεπεράσει τελικά τον χαμό της γυναίακς του, έστω και αν δοκιμάζει ραντεβού, Ντάγκλας και Άρκιν (ξανά)κλέβουν την παράσταση -μαζί τους και μετρημένοι, σωστοί δεύτεροι ρόλοι- και αποτελούν μια εξαιρετική λύση για να σκάσεις μερικά αβίαστα χαμόγελα στα 8 30λεπτά επεισόδια. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos