Ισότητα στον Κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50;

Published: 25 Aug 2021, 02:48

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στον κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50» την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στις 20:00 στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων και να αποτυπώσει τις παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Λούβρο

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος WOMED Erasmus+, αλλά και οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σχετικά με την ισότητα και την ίση συμμετοχή των φύλων στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η παραγωγός Ελένη Χανδρινού, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, και Ρέα Βαλντέν, Πρόεδρος στο ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου "Women in film and television international" - WIFT GR.

Επίσης θα διεξαχθεί συζήτηση με γυναίκες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού με θέμα τις εμπειρίες και τα προβλήματα τους στον χώρο αυτό. Θα συμμετάσχουν: η Βασιλική Διαγουμά (υπεύθυνη επικοινωνίας του ΕΚΟΜΕ), η  Μαρία Λεωνίδα (σκηνοθέτις, συνιδρύτρια του «Καρπού», Φίλη Ολσέφσκι (διευθύντρια φωτογραφίας, Θέλγια Πετράκη (σκηνοθέτις), Φανή Σκαρτούλη (παραγωγός).

Η εκδήλωση η είναι ανοικτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που θα βρουν εδώ.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 25 Aug 2021, 02:48
Ενημέρωση: 25 Aug 2021, 02:48
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No one gets out alive

No one gets out alive

Θα το βρείτε: Netflix

Συνοψη: Νεαρή Μεξικάνα προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στο παγωμένο Κλίβελαντ. Για κακή της...
3 ώρες
Campari και Fellini forward

Campari και Fellini forward

Το Cinobo σε συνεργασία με το διάσημο ιταλικό aperitif Campari, φέρνει αποκλειστικά για τους συνδρομητές της πλατφόρμας...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο