Index προς τα ‘Οσκαρ

Published: 21 Jan 2021, 15:34

Το «Index» του Νικόλα Κολοβού διεκδικεί υποψηφιότητα στην κατηγορία του Όσκαρ ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους εν όψει της 93ης διοργάνωσης τον προσεχή Απρίλιο.  Την περασμένη Κυριακή (17/1) η ταινία προβλήθηκε διαδικτυακά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να τη δουν τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας –η προβολή αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) σε συνεργασία με το UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture.

<a href="/en/nea/oscars-2021-ta-oskarika-portraita/64412">Oscars 2021: Τα οσκαρικά πορτραίτα</a>ΣΧΕΤΙΚΑOscars 2021: Τα οσκαρικά πορτραίτα

Είχε προηγηθεί μακρύς δρόμος με συμμετοχές σε φεστιβάλ και βραβεία (όπως το Aurora Borealis Award στο Nordic International Film Festival 2020 και το Best Short Film - Orpheus Award, στο LAGFF) που συνέβαλαν στο να προκριθεί η ταινία για την υποψηφιότητα για τα Όσκαρ (Oscar qualification). Στην προοπτική αυτή βοηθάει και το γεγονός ότι  βρήκε διανομή για τις κινηματογραφικές αίθουσες στην Νέα Υόρκη.

Το 11λεπτης διάρκειας «Index» (συμπαραγωγή Ελλάδος και Σουηδίας) είναι ένα μονοπλάνο με κλιμακούμενη ένταση καθώς ένα μικρό αγόρι «παγιδεύεται» στην καρότσα ενός φορτηγού, που μεταφέρει μετανάστες στα ασιατικά παράλια του Αιγαίου. Η οικογένειά του πρέπει να το κατεβάσει από εκεί, για να μη χάσουν τη βάρκα της διαφυγής τους προς την Ευρώπη.

Στο φεστιβάλ Δράμας το 2019 το «Index» βραβεύτηκε με τον Χρυσό Διόνυσο, ενώ βραβεύτηκε επίσης και στις Νύχτες Πρεμιέρας της ίδιας χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos