Η Lucasfilm προσέλαβε τον "καλλιτέχνη του deepfake"

Published: 27 Jul 2021, 19:08
Συντάκτης:

Σίγουρα το έχετε αντιληφθεί, το YouTube είναι γεμάτο με deepfake video που επιχειρούν να βελτιώσουν οπτικά εφέ σε ταινίες, οσο και αν καποιοι εναντιώνονται στην ίδια τους τη χρήση. Σπάνια όμως αυτές οι απόπειρες είναι τόσο καλύτερες του αρχικού υλικού. Όμως ένας δημοφιλής youtuber με το όνομα Shamook ανακοίνωσε αυτό το μήνα στα σχόλια ενός βίντεό του, ότι θα δουλέψει για την εταιρεία οπτικών εφέ της Lucasfilm, «Industrial Light & Magic». Την προσοχή της Lucasfilm τράβηξε ένα viral βίντεο του Shamook που βελτιώνει τα εφέ του Mandalorial στο φινάλε του δεύτερου κύκλου όπου εμφανίζεται ο Mark Hamill ως νεαρός Jedi. Το συγκεκριμένο βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube.

<a href="/en/multimedia-video-clip/iron-man-spider-man-sto-back-future/62170">Iron-Man & Spider-Man στο "Back to the future"!</a>ΣΧΕΤΙΚΑIron-Man & Spider-Man στο "Back to the future"!

«Η "Industrial Light and Magic"  πάντα ψάχνει για ταλαντούχους καλλιτέχνες και έχει όντως προσλάβει τον καλλιτέχνη πίσω από την online περσόνα ‘Shamook', επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Lucasfilm. “Τα τελευταία χρόνια, η ILM έχει επενδύσει τόσο σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης όσο και στο machine learning, ως ένα τρόπο να δημιουργήσει συναρπαστικά εφέ και είναι υπέροχο να βλέπουμε την ορμή που έχει αποκτήσει ο χώρος καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται.»

Ο Shamook έγραψε στο σχόλιο του αυτό το μήνα: «Όπως κάποιοι γνωρίζετε, πριν λίγους μήνες έγινα μέλος της  ILM/Lucasfilm και δεν είχα χρόνο για νέο YouTube περιεχόμενο. Τώρα που βολεύτηκα στη νέα μου δουλειά, τα uploads θα ξεκινήσουν ξανά. Με αργό ρυθμό στην αρχή αλλά ευελπιστώ όχι με διαφορά μηνών. Απολαύστε!» 

 


Ο Shamook δημοσίευσε το deepfake του για το «Mandalorian» στις 21 Δεκεμβρίου και για να το παράξει χρειάστηκε μόλις 4 ημέρες. Ενώ πολλοί φανς «Star Wars» φανς ενθουσιάστηκαν όταν είδαν τον νεαρό Luke Skywalker να εμφανίζεται στον δεύτερο κύκλο του «Mandalorian», τα τελικά εφέ δέχτηκαν αρνητική κριτική. Η τεχνολογία εφέ που χρησιμοποιείται για το de-aging, συνεχίζει να πολώνει και για το λόγο αυτό, ο George Miller αποφάσισε να δώσει το ρόλο της νεαρής Furiosa στην Anya Taylor-Joy για το prequel του «Mad Max: Fury Road». Ενώ μια επιλογή ήταν ο ρόλος να πάει στην Charlize Theron, το ενδεχόμενο απορρίφθηκε καθώς η τεχνολογία του de-aging πρέπει ακόμη να ωριμάσει αρκετά.

 

 

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τεχνολογίας de-aging είναι τα εφέ που χρησιμοποιηθηκαν στο «The Irishman» του Martin Scorsese, ώστε να εμφανιστεί ένας νεότερος κατά δεκαετίες Robert De Niro. Η διαδικασία τότε έχει διχάσει τους κριτικούς και είχε σαν αποτέλεσμα ένα ακόμα viral βίντεο του Shamook, καθώς έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.2 εκατομμύρια θεάσεις.

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos