ΣΕΙΡΕΣ

"I love that for you" season 1: Η μεγάλη του SNL σχολή

Published: 18 May 2022, 14:58
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Τζοάννα έχοντας περάσει λευχαιμία κατά την παιδική ηλικία, φτάνει στο τηλεοπτικό κανάλι πώλησης προϊόντων SVN για να κυνηγήσει το όνειρό της στην παρουσίαση. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο ο καρκίνος της θα επιστρέψει και όχι απαραίτητα με κακές προθέσεις.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Την παράδοση που θέλει τα μέλη του καστ του SNL να προχωρούν με δικές του παραγωγές, κυρίως τηλεοπτικές σειρές, ακολουθεί η Βανέσα Μπέιερ μία επιτυχημένη παρουσία της Αμερικανικής σατιρικής εκπομπής για επτά χρόνια. Το “I Love That For You” του Showtime δεν είναι ένας θρίαμβος όπως το “Ted Lasso” του Σουντέικις αλλά ούτε και το κάτω-του-μετρίου “Kenan” του Κίναν Τόμσον. Μοιάζει ωστόσο αρκετά με το “Shrill” της Έιντυ Μπράιντ, μιας ακόμα χαρακτηριστικής μορφή του SNL, που χρησιμοποίησε προσωπικές της εμπειρίες ως υλικό για τα επεισόδια, σχεδόν δηλαδή με τον τρόπο που η Μπέιερ χρησιμοποιεί την περιπέτειά της ως παιδί με τον καρκίνο.

Φυσικά δεν έχουμε να κάνουμε με δράμα εδώ και ούτε γνωρίζουμε την Μπέιερ ως δραματική ηθοποιό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένα τέτοιο σοβαρό θέμα γίνεται ο λόγος που η κεντρική ηρωίδα λατρεύει τα σόου τηλεμάρκετινγκ και ονειρεύεται τον εαυτό της στην οθόνη όμως είναι και ο λόγος που αισθάνεται τόσο μόνη και αναγκάζεται να καταφεύγει σε ένα σωρό άβολες συμπεριφορές προς το περιβάλλον της το οποίο όσο την ενθουσιάζει άλλο τόσο την τρομάζει.

Η Μπέιερ λοιπόν μαζί με τον Τζέρεμι Μπέιλερ, σεναριογράφο σε “SNL”, “Inside Amy Schumer”, αποφασίζουν ότι το “χαρτί του καρκίνου” όσο κάφρικο και αν ακούγεται ακόμα και ως σκέψη μόνο, μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε ένα αποδοκιμαστικό περιβάλλον όπως αυτό στο οποίο προσγειώνεται η Τζοάννα. Και το δείχνουν να συμβαίνει στα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς, να κερδίζει την εύνοια, να αυξάνει τις πωλήσεις της εκπομπής της, να χαίρεται την επίπλαστη μεν,καλοδεχούμενη δε καλοσύνη των ανθρώπων, όμως δεν είναι αυτές οι (συχνά αστείες) στιγμές για τις οποίες βλέπουμε την σειρά.

Έχουμε δει το εργασιακό περιβάλλον του πρωταγωνιστή να γίνεται σήμα κατατεθέν για διάφορες σειρές (“The Office”, “Superstore”) και για το “I Love That For You” τα πλατό του  “SVN” όπως λέγεται το κανάλι που δουλεύει πλέον η Τζοάνα είναι μία όαση ψεύτικου χαμόγελου και ενθουσιασμού, τα βασικά στοιχεία των τηλεπωλήσεων, όπου οι προσβολές με το γάντι δίνουν και παίρνουν. Μαζί με τους υπόλοιπους χαρακτήρες δημιουργείται μία αρένα καθημερινής τριβής ενώ η άβολη παρουσία της Τζοάνα αλλάζει την ροή των πραγμάτων.

Βέβαια, εάν η Μπέιερ ξέρει ένα πράγμα να κάνει καλά αυτό είναι το να προκαλεί αμηχανία και αποστροφή βλέμματος στην παρέα της με την κατενθουσιασμένη προσωπικότητά της και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει για να γίνει αρεστή. Αν και δεν το πετυχαίνει συνέχεια, καταφέρνει να κάνει την Τζοάνα να θυμίζει παραφωνία μέσα σε όλη την γελοιότητα των τηλεπωλήσεων κάνοντας το τέλειο match μόνο με την συμπαρουσιάστρια και είδωλό της, Τζάκι, την οποία ενσαρκώνει η Μόλι Σάνον με μεγάλη επιτυχία.

Πάντως δεν μας είναι δύσκολο να διακρίνουμε την συνέχεια από τόσο νωρίς ούτε να μαντέψουμε το ύφος που θα διατηρήσει από εδώ και πέρα. Για τα δεδομένα της Μπέιερ, είναι μία συμπαθητική εκκίνηση για μία πορεία εκτός του προστατευμένου κύκλου του SNL. Σίγουρα  δεν θα γίνει “Brooklyn Nine Nine” αλλά διασκεδάζει το κοινό με τον δικό της τρόπο.

Η σειρά προβάλλεται από την Cosmote TV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos